5 süti 1000 forint alatt

Hamarosan hó vége, így jól jöhet néhány süti recept, melyhez a hozzávalók nem kerülnek csillagászati összegekbe. Az sem rossz, ha gyorsan kész vannak a finomságok.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ugyanúgy, ahogy a ruhákra sem igaz az, hogy mindig a legdrágább a legjobb, így az ételeknél is könnyen előfordulhat az, hogy egy filléres étel sokkal finomabb, mint a több ezres séfcsoda.

17 csodás desszert

Nézegess képeket!

Elolvasom

Próbáld ki az alábbi pénztárcakíméló desszerteket, és az ízlelőbimbóidnak nem kell koplalnia.

Mákos kocka

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 50 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 20 dkg mák
  • 15 dkg cukor
  • reszelt citromhéj
  • 2 dl tejszín
  • olaj

1 dl tejben, amibe kevés cukrot tettél,  futtasd fel az élesztőt. A többi tejből, a kukoricalisztből, csipetnyi sóból, és 10 dkg cukorból keverj sűrű tésztát, és ebbe dolgozd bele az élesztős tejet. A massza felét tedd egy olajjal kikent tepsibe. A darált mákot keverd össze egy evőkanálnyi tejjel, 5 dkg cukorral, és a reszelt citromhéjjal, majd ezt öntsd a tésztára. A mákos réteg tetejére kerül a tészta másik fele. Hagyd a tésztát állni körülbelül egy óráig, majd tedd előmelegített sütőbe. 160-180 fokon süsd meg. Kihűlve tálald. Verd fel mellé lazán a tejszínt, és minden kocka mellé tegyél egy análnyit.

Márványtorta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg darált dió
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 2 dkg kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag tortabevonó

A tojássárgáját keverd habosra a cukorral. Ehhez add a diót, a sütőporos lisztet, és a tejet. A fehérjéből vert habot óvatosan keverd hozzá. Kivajazott, lisztes tepsibe öntsd a tészta felét. A másik feléhez keverj hozzá a kakaót, és a vaníliás cukrot. Ezt öntsd rá a sárga tésztára. Közepes hőfokon süsd meg a tésztát, majd vond be a mázzal.

 

Gyümölcskosár

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2,5 dkg élesztő
  • tej
  • gyümölcs

A lisztet keverd össze a vajjal, a tojássárgájával, a tejben megfuttatott élesztővel, egy csipetnyi sóval, és dagaszd meg. Nyújtsd félcenti vastagságúra, majd egy pohár segítségével szaggass belőle köröket. A maradék tésztából sodorj kis kígyókat, és ezeket ragaszd a körök kerületére. Forró sütőben süsd pirosra őket. Ha kihűltek, töltsd meg őket a kedvedre való gyümölcsökkel, de pudingot is készíthetsz hozzá, hogy a teljes legyen az élvezet.

Citromtorta

Hozzávalók:

  • 11 tojás
  • 3 citrom
  • 50 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • fél pohár natúr joghurt

A 8 tojás sárgáját  keverd habosra a cukor felével és egy csipet sóval, majd add hozzá egy citrom levét és reszelt héját. Adj hozzá 12 dkg lisztet apránként. A kimaradt fehérjékből verj kemény habot, és ezt is dolgozd hozzá. Vajjal kikent, kilisztezett tepsiben süsd ki.
A krémhez két egész tojást és egy sárgáját 15 dkg cukorral keverj ki, reszeld bele a második citrom héját és facsard hozzá a levét, majd adj hozzá egy evőkanálnyi lisztet, egy evőkanálnyi vizet és a joghurtot. Gőz fölött főzd sűrűre. Állandó keverés mellett hűtsd ki, majd keverd bele a vajat. Ezt töltsd a kihűlt, ketté szelt tortába.
A mázhoz egy felvert tojásfehérjét keverj össze 10 dkg porcukorral és a harmadik citrom levével. Ezzel vond be a tortát, és várd meg, amíg megdermed rajta.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Gyümölcsfelfújt

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál liszt
  • 5 dkg vaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 liter tej
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 tojás
  • 10 dkg savanykás gyümölcs
  • 4 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa

A felolvasztott vajon pirítsd meg a lisztet, de figyelj, hogy csak kicsit kapjon színt, és engedd fel cukros, vaníliás tejjel. Állandó kevergetés mellett néhány percig forrald, majd vedd le a tűzről, és várd meg, míg kihűl. Keverd bele a tojássárgákat. A gyümölcsöket pürésítsd egy kevés vízzel  és a porcukorral. A fehérjékből verj kemény habot, és azt is keverd hozzá, majd legvégül add hozzá a gyümölcspürét. A vaj másik felével kenj ki felfújtformákat, szórd meg őket prézlivel, majd töltsd beléjük a krémet körülbelül háromnegyedig. Közepes lángon addig süsd, amíg a felfújt ki nem emelkedik a formából két-három centire.

Ezt is szeretjük