A piskótatésztától sokan tartanak, pedig nem nagy ördöngösség elkészíteni. Elég néhány szabályt betartani, hogy tökéletes, azaz puha és magas legyen. Sokféleképpen variálhatod, megszórhatod gyümölccsel, megtöltheted krémmel, készíthetsz belőle tortát, vagy egyszerűen feltekerheted.
Mindegy, hogy a vizes, vajas vagy a szokásos, hattojásos változat mellett döntesz, fontos, hogy a tojásfehérjét nagyon kemény habbá verd. Gyorsabban és könnyebben felvered, ha egy csipet sót is dobsz hozzá, kevés citromlétől pedig szép fényes lesz. Figyelj, hogy ne törd össze a habot, ha összeforgatod a többi hozzávalóval. Bár nem kell hozzá sütőpor, kezdők rakhatnak a liszthez keveset, hogy a piskóta biztosan szép magasra megemelkedjen. Az is lényeges, hogy ne nyitogasd a sütőajtót, különben összeesik. Válogass összeállításunkból, biztosan találsz kedvenceket is a bevált receptek között!

Magyarország egyik kedvenc sütije a háromféle piskótából készülő, krémes, habos somlói galuska. A csodás desszert az 1958-as világkiállításon mutatkozott be, azóta meghódította világot.
Tortaként még mutatósabb.
Ha tartasz a hagyományos piskótától, akkor próbálkozz a
vizes tésztás változattal, nem annyira kényes. Ebbe elég kevesebb tojás, hisz a hozzáadott víz sülés közben gőzzé alakul, így magasra feljön.

Elég egy kis változtatás, és a piskóta különleges lesz!
Dobd fel fehér csokival! Semmivel nem nehezebb elkészíteni, mint a hagyományos tésztát. Tálalhatod fagyival, vagy készíthetsz hozzá öntetet.

A puha, tejfölös, gyümölcsös piskótába sem kell annyi tojás, mint a hagyományos tésztába. Ráadásul biztos lehetsz benne, hogy nem lesz száraz. Szinte bármilyen gyümölcsöt, kompótot keverhetsz a tésztába.

A piskótáról akkor sem kell lemondanod, ha gluténmentes diétán vagy. Észre sem veszed a különbséget, ha ezt a
lisztmentes, csokis piskótát sütöd meg. Dióval, magvakkal tovább fokozhatod az élvezetet.

A híres sakktorta kétszínű, vaníliás és csokis piskótából készül. Sokkal kevesebb macera van vele, mint ahogy azt elsőre gondolnád. Mascarponés, kókuszos krémmel megtöltve nagyon csábító.

A piskótát könnyen feltekerheted, krémmel, csokival vagy gyümölccsel is megtöltheted, ám
a legkedveltebb a lekváros változat. Fontos, hogy még melegen, nedves konyharuhával csavard fel.