8 mesés süti piskótából: a somlói galuskától a piskótatekercsig
Az egyszerű és megunhatatlan piskótából rengeteg csodás sütit készíthetsz, nézd meg a legjobbakat!
A piskótatésztától sokan tartanak, pedig nem nagy ördöngösség elkészíteni. Elég néhány szabályt betartani, hogy tökéletes, azaz puha és magas legyen. Sokféleképpen variálhatod, megszórhatod gyümölccsel, megtöltheted krémmel, készíthetsz belőle tortát, vagy egyszerűen feltekerheted.
Mindegy, hogy a vizes, vajas vagy a szokásos, hattojásos változat mellett döntesz, fontos, hogy a tojásfehérjét nagyon kemény habbá verd. Gyorsabban és könnyebben felvered, ha egy csipet sót is dobsz hozzá, kevés citromlétől pedig szép fényes lesz. Figyelj, hogy ne törd össze a habot, ha összeforgatod a többi hozzávalóval. Bár nem kell hozzá sütőpor, kezdők rakhatnak a liszthez keveset, hogy a piskóta biztosan szép magasra megemelkedjen. Az is lényeges, hogy ne nyitogasd a sütőajtót, különben összeesik. Válogass összeállításunkból, biztosan találsz kedvenceket is a bevált receptek között!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!