Legalább 10 kilótól szeretnél megszabadulni? Ezeket edd, és gyorsan leadod!

Megmutatjuk, mit egyél, hogy könnyen lemenjen rólad a felesleg.

Egy nagyobb súlyfeleslegtől is meg lehet szabadulni, egyáltalán nem reménytelen az igyekezeted, mindezt ráadásul úgy, hogy nem is kell éhezned hozzá. Sőt, ezt nem is javasoljuk, mert egy önsanyargatós fogyókúrát nem lehet sokáig fenntartani, aminek az lesz a következménye, hogy újra és újra visszaszeded a leadott kilókat.

Ehelyett törekedj a lassabb, de végleges súlyvesztésre. Ehhez a rendszeres mozgás mellett egy magas fehérjetartalmú étrendet ajánlunk, a kenyerek, tészták helyett pedig alternatív köreteket. Alábbi galériánkban megnézheted, melyek azok az ételek, amelyekből össze kell állnia a diétádnak a tartós fogyás érdekében.

A húsok a legfőbb fehérjeforrásai ennek a típusú étrendnek. Ezért törekedj arra, hogy mindig jó minőségű, friss húsokat válassz, amikor bevásárolsz a főzéshez.

A halak húsa sok omega-3-at és omega-6-ot is tartalmaz, melyek a telítetlen zsírsavak közé tartoznak. Az emberi szervezet minden sejtjének szüksége van rájuk, többek között az optimális hormonszinthez is. A hormonok pedig a testsúly szabályozásában nélkülözhetetlenek.

A tojás szintén a legjobb fehérjeforrások közé tartozik, a tojásfehérje ráadásul 100%-ban fel tud szívódni, így a szervezetedbe vitt mennyiség egésze hasznosul anélkül, hogy felesleg formájában bárhová lerakódna.

A zöldségeket igyekezz minél inkább nyers állapotukban fogyasztani, így lesznek ugyanis teljesen zsiradékmentesek. Ha panírban kirántod, az már egyáltalán nem lesz diétás étel.

Alacsony cukortartalmú gyümölcsökből, mint amilyen a piros bogyós gyümölcsök, az alma, az egres, a sárgadinnye, nagyobb mennyiségben is nyugodtan fogyaszthatsz, míg a magas cukortartalmú aszalt gyümölcsökből hetente csak egy-két alkalommal egyél egy kis tálkányit, hogy ne hizlaljanak.

A barna rizs, a hajdina, a quinoa és a köles jelentsék a szénhidrátforrásokat, melyeket inkább reggelire vagy ebédre fogyassz, amikor nagyobb energiamennyiségre van szüksége a szervezetednek az előtted álló feladatok megoldásához.

Húspác receptek több ízlésnek megfelelően

Most már tudod, hogy a hús jó barátod. Ha szeretnéd finommá tenni, akkor próbáld ki alábbi pácreceptjeinket. Van köztük pikáns, zöldfűszeres, foghagymás. Legalább 12 órára hagyd a húst a páclében állni, hogy tényleg teljesen átvegye a fűszerek ízét. Sózni azonban csak közvetlen sütés előtt szabad.

3 pácrecept tavaszi grillezéshez, amitől puha és hihetetlen ízletes lesz a hús

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük