Zöldfűszeres, paprikás pác
Hozzávalók:
- fél bögre olívaolaj
- 1 teáskanál friss rozmaring
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- 1 teáskanál friss oregánó
- 2 teáskanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma összezúzva
- 1 babérlevél alaposan összetörve
- 1 csipet chilipehely
- 1 kicsi csipet só
- 1 evőkanál frissen facsart citromlé
Az olívaolajat egy kis serpenyőben melegítsd fel, majd húzd le a tűzről. Amíg melegszik az olaj, addig a friss zöldfűszereket tedd bele egy kis tál vízbe. Amikor már lehúztad a tűzről, akkor keverd hozzá a paprikát, a fokhagymát, a babérlevelet, a chilipelyhet és a sót. Ha alaposan elkeverted, akkor add hozzá a lecsöpögtetett fűszernövényeket, keverd hozzá, majd lassan keverd hozzá a citromlét is.
Már használhatod is páclének, de ha néhány nappal a grillezés, hússütés előtt el tudod készíteni, akkor csak még jobban összeérnek az ízek. Amikor pedig belekerül a hús is, ami lehet csirke, disznó és marha egyaránt, hagyd állni legalább két-három órán át.