3 pácrecept tavaszi grillezéshez, amitől puha és hihetetlen ízletes lesz a hús

Nemcsak a kertben süthetsz velük, hanem a konyhában is.

Dia


                        	Pác oldalashoz és disznóhúsokhoz
                        	Hozzávalók:
                        	
                        		10 gerezd fokhagyma összezúzva
                        	
                        		fél teáskanál feketebors, 1 teáskanál só
                        	
                        		2 kicsi chilipaprika kimagozva és felaprítva
                        	
                        		3 evőkanál méz
                        	
                        		2 evőkanál barna cukor
                        	
                        		1 evőkanál pirospaprika
                        	
                        		1 teáskanál Cayenne-bors
                        	
                        		3 pohár cukorral bekevert víz
                        	
                        		1 citrom kicsavart leve
                        
                        	Az összes hozzávalót tedd bele egy turmixgépbe, és alaposan turmixold össze. Egy nagy tálba rakd bele az oldalasdarabokat - körülbelül 20 darabra lesz elég ez a páclé - vagy hússzeleteket, öntsd rá a pácot, zárd le gondosan fóliával, vagy ha van kimondottan pácolásra kifejlesztett edényed, amelynek van saját fedője, akkor használd azt. Pihentesd legalább két-három órát a hűtőben.
                        	Akár sütőben, akár tűzön sütöd, lassan süsd át, és rendszeresen kenegesd át a páclével, hogy a ragacsos pác sűrűn bevonja a húsokat. 

Pác oldalashoz és disznóhúsokhoz

Hozzávalók:

  • 10 gerezd fokhagyma összezúzva
  • fél teáskanál feketebors, 1 teáskanál só
  • 2 kicsi chilipaprika kimagozva és felaprítva
  • 3 evőkanál méz
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 teáskanál Cayenne-bors
  • 3 pohár cukorral bekevert víz
  • 1 citrom kicsavart leve

Az összes hozzávalót tedd bele egy turmixgépbe, és alaposan turmixold össze. Egy nagy tálba rakd bele az oldalasdarabokat - körülbelül 20 darabra lesz elég ez a páclé - vagy hússzeleteket, öntsd rá a pácot, zárd le gondosan fóliával, vagy ha van kimondottan pácolásra kifejlesztett edényed, amelynek van saját fedője, akkor használd azt. Pihentesd legalább két-három órát a hűtőben.

Akár sütőben, akár tűzön sütöd, lassan süsd át, és rendszeresen kenegesd át a páclével, hogy a ragacsos pác sűrűn bevonja a húsokat. 

Dia

	Zöldfűszeres, paprikás pác	Hozzávalók:			fél bögre olívaolaj			1 teáskanál friss rozmaring			1 teáskanál friss kakukkfű			1 teáskanál friss oregánó			2 teáskanál pirospaprika			2 gerezd fokhagyma összezúzva			1 babérlevél alaposan összetörve			1 csipet chilipehely			1 kicsi csipet só			1 evőkanál frissen facsart citromlé	Az olívaolajat egy kis serpenyőben melegítsd fel, majd húzd le a tűzről. Amíg melegszik az olaj, addig a friss zöldfűszereket tedd bele egy kis tál vízbe. Amikor már lehúztad a tűzről, akkor keverd hozzá a paprikát, a fokhagymát, a babérlevelet, a chilipelyhet és a sót. Ha alaposan elkeverted, akkor add hozzá a lecsöpögtetett fűszernövényeket, keverd hozzá, majd lassan keverd hozzá a citromlét is.	Már használhatod is páclének, de ha néhány nappal a grillezés, hússütés előtt el tudod készíteni, akkor csak még jobban összeérnek az ízek. Amikor pedig belekerül a hús is, ami lehet csirke, disznó és marha egyaránt, hagyd állni legalább két-három órán át.

Zöldfűszeres, paprikás pác

Hozzávalók:

  • fél bögre olívaolaj
  • 1 teáskanál friss rozmaring
  • 1 teáskanál friss kakukkfű
  • 1 teáskanál friss oregánó
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 1 babérlevél alaposan összetörve
  • 1 csipet chilipehely
  • 1 kicsi csipet só
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé

Az olívaolajat egy kis serpenyőben melegítsd fel, majd húzd le a tűzről. Amíg melegszik az olaj, addig a friss zöldfűszereket tedd bele egy kis tál vízbe. Amikor már lehúztad a tűzről, akkor keverd hozzá a paprikát, a fokhagymát, a babérlevelet, a chilipelyhet és a sót. Ha alaposan elkeverted, akkor add hozzá a lecsöpögtetett fűszernövényeket, keverd hozzá, majd lassan keverd hozzá a citromlét is.

Már használhatod is páclének, de ha néhány nappal a grillezés, hússütés előtt el tudod készíteni, akkor csak még jobban összeérnek az ízek. Amikor pedig belekerül a hús is, ami lehet csirke, disznó és marha egyaránt, hagyd állni legalább két-három órán át.

Dia

	Tormás marhahúspác	Hozzávalók: 			2 nagy szelet marhahús			2 evőkanál olíva olaj			3 gerezd fokhagyma összezúzva			2 teáskanál tormakrém			só és frissen őrölt feketebors	A hozzávalókat keverd össze egy lapos tálban, amelyben meg tudod forgatni a kiklopfolt hússzeleteket. Ebben a pácban alaposan forgasd át a hússzeleteket, majd tedd hűtőbe egy-két órára, mielőtt felteszed a tűzre, ahol ízléstől függően véresre vagy alaposan átsütöttre készítheted.

Tormás marhahúspác

Hozzávalók: 

  • 2 nagy szelet marhahús
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 3 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 2 teáskanál tormakrém
  • só és frissen őrölt feketebors

A hozzávalókat keverd össze egy lapos tálban, amelyben meg tudod forgatni a kiklopfolt hússzeleteket. Ebben a pácban alaposan forgasd át a hússzeleteket, majd tedd hűtőbe egy-két órára, mielőtt felteszed a tűzre, ahol ízléstől függően véresre vagy alaposan átsütöttre készítheted.

Ezt is szeretjük
Fotó: