Selymes és laktató fehérbableves: egy egyszerű trükkel lesz igazán sűrű
A sűrű fehérbableves konzervből készül, így az elkészítése sem tart sokáig.

Ennek a sűrű fehérbablevesnek a titka, hogy a bab egy része pürésített formában kerül a fazékba. Mivel konzervből készül, nem kell hosszú ideig főzni. Sima víz helyett vitaminban gazdag házi alaplével öntsd fel, amelyet előre főzz meg nagy adagban egy ráérős délutánon, és fagyaszd le adagonként.
Sűrű fehérbableves
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg fehérbab egyben
- 40 dkg fehérbab pürésítve
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 l alaplé
- 1 sárgarépa
- 1 csokor aprított petrezselyem
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
- reszelt parmezán a tálaláshoz
Elkészítés:
A babot csepegtesd le. Egyik felét pürésítsd turmixgépben, a másikat hagyd egészben.
A fokhagymát aprítsd fel, és egy fazékban, kevés olajon futtasd meg. Add hozzá a babpürét, a megtisztított, felszeletelt sárgarépát, az egész babot, és öntsd fel alaplével. Ízesítsd sóval, borssal, bazsalikommal, és fél óra alatt kis lángon főzd össze. A legvégén szórd meg aprított petrezselyemmel. Tálaláskor a tányérokba adagolj reszelt parmezánt, erre szedd a forró levest.
Könnyű, tavaszi bevezetője lehet az ebédnek a zöldséges karalábéleves: így készítve biztos a siker.
Isteni, krémes karalábéleves: zsenge zöldségekből a legfinomabb
Töltve, sütve, de levesbe főzve is mennyei a zsenge karalábé, friss, üde, mégis tartalmas levest tálalhatsz belőle.
ElolvasomKép: bhofack2 / Getty Images