Sűrű nyári sültpaprika-krémleves: hidegen és melegen ugyanolyan finom
A selymes krémleves alapja az intenzív ízű, extra finom sült paprika. Még jobb lesz a végeredmény, ha grillen sütöd meg a zöldséget.

nyari-sultpaprika-kremleves
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A paprikakrémleves egészséges, finom, és nagyon egyszerű elkészíteni. Kápia vagy kaliforniai paprikából is remek lesz a végeredmény. A sütőben vagy a grillen a paprika édes, füstös ízt kap. Ha szuper puhára sütöd, le sem kell húzni a héját. Feltétlenül nagy tepsibe rendezd, hogy a paprika ne legyen benne túl zsúfolt. Tálalás előtti napon is összedobhatod, mert másnap még finomabb. 

Sültpaprika-krémleves receptje

Hozzávalók:

  • 75 dkg paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 7 dl zöldségleves
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • parmezán
Recept idők

Elkészítés:

A paprikát csumázd ki, és vágd nagyobb szeletekre. Rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és dobd hozzá egészben a fokhagymagerezdeket. Locsold meg olívaolajjal, szórd meg sóval és borssal, majd told forró sütőbe. Süsd 190 fokon körülbelül 40 percig, amíg kicsit megpirul. Grillen hamarabb elkészül, közben viszont forgasd. 
 

A vöröshagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a sült paprikát, a fokhagymát, és öntsd fel a zöldséglevessel. Főzd 10 percig, majd húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Csorgasd hozzá a tejszínt, és forrald össze pár perc alatt. Amennyiben túl sűrűnek találod, önts még hozzá kevés vizet. Ha szükséges, adj még hozzá fűszert. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal. 
Sült paprikából többféle finomságot is készíthetsz. Válogass a legjobb receptek közül!

Ezt is szeretjük