Ínyenc, baconös sültkrumplikrémleves: finomabb, mint amit eddig kóstoltál
Maradék sült krumpliból is elkészítheted a laktató, selymes, krémes levest. Baconnel felturbózva egyszerűen csúcs.

Ínyenc, baconös sültkrumplikrémleves: finomabb, mint amit eddig kóstoltál
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült krumpli az egyik legnépszerűbb köret, de akár ízletes levest is készíthetsz belőle. Ha nem próbáltad még, itt az ideje. Sokkal karakteresebb lesz az íze, ha nem főzöd, hanem sütöd a krumplit. Forrón jólesik a zimankóban, és biztosan eltelít. 

Sültkrumplikrémleves

Hozzávalók:

  • 70 dkg krumpli
  • 10 dkg bacon
  • 2 db leveskocka
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl tejszín
  • 1 l víz
  • 0.5 db póréhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olívaolaj
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A krumpli héját dörzsöld meg, majd rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Sózd és borsozd meg ízlés szerint, majd locsold meg olívaolajjal. Forró sütőben, 170 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Ha puha, vedd ki, majd pucold meg. 

Pirítsd meg a bacont, majd szedd ki a szalonnadarabokat. Rakd a visszamaradt zsiradékba az aprított póréhagymát, tedd hozzá a krumplit, öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Ízesítsd még szerecsendióval és rozmaringgal. Főzd forrástól számítva 10 percig. Pürésítsd botmixerrel, csorgasd hozzá a tejszínt és a tejfölt, majd várd meg, míg összerottyan. Tálaláskor tedd vissza rá a bacont.  

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük