Tepsiben sült szilvás gombócok
Illatos, zamatos desszert
Hétvége nem telhet el gyümölcsös édesség nélkül. A sült szilvás gombócok több mint különlegesek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szilvás gombóc tepsiben sütve tulajdonképpen nem más, mint a cobbler. Nagyon hasonlít a pitére és a morzsasütire is. Kard Éva receptjét fel kell venni a kötelezően elkészítendő desszertek listájára.

Szilvás gombócok tepsiben

Hozzávalók 2 személyre:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1,5 dl tejszín
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só

A szilvás réteghez

  • 60 dkg szilva
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
  • 0,5 csomag vaníliás pudingpor

Szóráshoz

  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet, a csipet sót és a vajat egy tálban morzsold össze. Keverd hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a sütőport, a tojást és a tejszínt, majd gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha túl lágy lenne, még egy kevés lisztet adj hozzá.

A szilvás réteghez a magozott, félbevágott gyümölcsöt keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, ízlés szerint a fahéjjal és a pudingporral. A sütőformát alaposan kend ki vajjal, öntsd bele a szilvás keveréket. Egyenletesen igazítsd el, majd a tésztából formázz egyforma golyókat, és helyezd a szilva tetejére. Nem baj, ha maradnak kisebb hézagok, mert a tészta sütés közben kicsit megnő.

A kristálycukrot keverd össze a vaníliás cukorral, majd szórd meg vele a tészta tetejét. Helyezd a formát előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten, 35-40 perc alatt süsd szép pirosra.

Ezt is szeretjük