A legfinomabb libacomb Márton-napra
A sült libacombnál finomabbat aligha készíthetsz Márton-napra. Párolt káposztával verhetetlen.
Ki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik, tartja a mondás. A sült libacomb tökéletes választás a nevezetes napon. Ízletes, egyszerre omlós, ropogós és szaftos.
Sült libacomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 libacomb
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 alma
- 0.5 l vörösbor
- só
- bors
- libazsír
Elkészítés:
Talán a legfontosabb, hogy kiváló minőségű húst válassz. A libacombokat alaposan mosd meg, ha szükséges, a toll- vagy pihedarabokat távolítsd el, és a bőrös részeket irdald, azaz vagdosd be. Jól sózd meg őket, és szórd meg kevés borssal, majd tűzdeld meg fokhagymadarabokkal! Rakd a combokat a bőrös felükkel felfelé kizsírozott tepsibe, önts alájuk vörösbort, tedd melléjük a feldarabolt almákat, és fóliázd le.
Helyezd 150 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül két és fél órát. Közben locsold meg, és fordítsd is meg a húsokat. Majd ellenőrizd, hogy megpuhultak-e a combok. Ha igen, vedd le a tepsiről a fóliát, és 200-220 fokon süsd pirosra, ropogósra. Tálalásig a combokat feltétlenül hagyd melegen.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció