A legfinomabb libacomb Márton-napra
Így lesz jó ropogós
A sült libacombnál finomabbat aligha készíthetsz Márton-napra. Párolt káposztával verhetetlen.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik, tartja a mondás. A sült libacomb tökéletes választás a nevezetes napon. Ízletes, egyszerre omlós, ropogós és szaftos.

Sült libacomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 libacomb
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 alma
  • fél l vörösbor
  • bors
  • libazsír
Recept idők

Elkészítés:

Talán a legfontosabb, hogy kiváló minőségű húst válassz. A libacombokat alaposan mosd meg, ha szükséges, a toll- vagy pihedarabokat távolítsd el, és a bőrös részeket irdald, azaz vagdosd be. Jól sózd meg őket, és szórd meg kevés borssal, majd tűzdeld meg fokhagymadarabokkal! Rakd a combokat a bőrös felükkel felfelé kizsírozott tepsibe, önts alájuk vörösbort, tedd melléjük a feldarabolt almákat, és fóliázd le.

Helyezd 150 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül két és fél órát. Közben locsold meg, és fordítsd is meg a húsokat. Majd ellenőrizd, hogy megpuhultak-e a combok. Ha igen, vedd le a tepsiről a fóliát, és 200-220 fokon süsd pirosra, ropogósra. Tálalásig a combokat feltétlenül hagyd melegen.

Ezt is szeretjük