A legfinomabb libacomb Márton-napra

Így lesz jó ropogós

A sült libacombnál finomabbat aligha készíthetsz Márton-napra. Párolt káposztával verhetetlen.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ki Márton-napon libát nem eszik, egész évben éhezik, tartja a mondás. A sült libacomb tökéletes választás a nevezetes napon. Ízletes, egyszerre omlós, ropogós és szaftos.

Sült libacomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 libacomb
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 alma
  • fél l vörösbor
  • bors
  • libazsír
Recept idők

Elkészítés:

Talán a legfontosabb, hogy kiváló minőségű húst válassz. A libacombokat alaposan mosd meg, ha szükséges, a toll- vagy pihedarabokat távolítsd el, és a bőrös részeket irdald, azaz vagdosd be. Jól sózd meg őket, és szórd meg kevés borssal, majd tűzdeld meg fokhagymadarabokkal! Rakd a combokat a bőrös felükkel felfelé kizsírozott tepsibe, önts alájuk vörösbort, tedd melléjük a feldarabolt almákat, és fóliázd le.

Helyezd 150 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül két és fél órát. Közben locsold meg, és fordítsd is meg a húsokat. Majd ellenőrizd, hogy megpuhultak-e a combok. Ha igen, vedd le a tepsiről a fóliát, és 200-220 fokon süsd pirosra, ropogósra. Tálalásig a combokat feltétlenül hagyd melegen.

Ezt is szeretjük