Almaágyon sült csülök
Így lesz jó ropogós
A szaftos sült csülök mellé készíts párolt káposztát és krumplipürét. Mindenki elégedetten, tele gyomorral áll majd fel az asztaltól.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem kell semmilyen csavar, az egyszerű és jól fűszerezett sült csülök fantasztikus ebéd. Kívül ropogós, belül omlós, rendkívül laktató fogás. Készítsd el Kard Éva receptje szerint, nem fogod megbánni.

Sült csülök

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 csülök
  • 3 lilahagyma
  • 3 alma
  • 2 dl fehérbor
  • 2 babérlevél
  • őrölt bors
  • köménymag
Recept idők

Elkészítés:

Tedd egy tepsi közepébe a felszeletelt almát, majd rakd köré a nagyobb darabokra vágott lilahagymát. Sózd, borsozd, szórd meg ízlés szerint köménymaggal, és mehet rá a babérlevél is. A bőrös felével felfelé helyezd középre az előzőleg besózott csülköt, majd szórd meg őrölt borssal. Önts a hús alá bort, és fóliával fedd le.

Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten körülbelül két óra alatt párold puhára. Ezután vedd le a fóliát, és fordítsd át a csülköt, hogy a húsos rész kerüljön felülre. Ha szép pirosra sül, fordítsd vissza. Ha az a fele is ropogós lesz, kiveheted a csülköt a sütőből.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük