Extra finom, sóban sült csirke hagymával
A sült csirkét soha nem lehet megunni. Nem kell attól tartanod, hogy a hús túl sós lesz.
Ezzel a sült csirkével az egész család jóllakik, ráadásul mindenki elégedetten áll majd fel az asztaltól. A sóban sütéstől a hús omlós lesz, nem szárad ki. A fűszerezésen kedved és ízlésed szerint változtathatsz. A petrezselyem és a bazsalikom is illik hozzá.
Sült csirke
Hozzávalók 6 személyre
- 1 egész csirke
- 1 kg só
- 1 vöröshagyma
- 1 citrom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 ág rozmaring
Elkészítés:
A csirkét tisztítsd meg alaposan. A vöröshagymát pucold meg, szeleteld fel, a citromot mosd meg, karikázd fel. A rozmaringággal együtt tedd őket a csirke hasüregébe. Egy sütőtálat vagy tepsit kenj ki zsírral, és szórj bele fél kiló sót. Rakd bele a húst, és minden oldalát kend be alaposan olívaolajjal, majd mehet rá még fél kiló só jó vastagon, egyenletesen elosztva. Önts rá kevés vizet, és fedd le fóliával.
Rakd a csirkét 180 fokra előmelegített sütőbe, és bő egy óra alatt süsd meg. Időközönként forgasd meg és locsold meg a húst. Ha már késznek látod, szúrd meg az egyik combot, és ha tiszta lé folyik ki belőle, tulajdonképpen kész. Vedd le a fóliát, és magasabb hőmérsékleten, tíz perc alatt pirítsd meg. Ha sokkal tovább hagyod magas hőfokon sülni, a hús kiszárad.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció