Sült zelleres krumpli sok sajttal és krémes szafttal - Ez aztán a csodás köret!
Ha szeretnél igazán laktató, ízletes, különleges körettel előrukkolni, válaszd a tepsis zelleres krumplit.
Ne csak levesbe tegyél egészséges, kalóriaszegény, vitamindús zellert! Krumplival, fűszeres, tejszínes szósszal összesütve is kiváló. A tetejére kerülő sajttól csak még vonzóbb. Tökéletes választás sültekhez, de salátával önmagában is fenséges vacsora lehet.
Sült zelleres krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 2 db zeller
- 15 dkg sajt
- 2 dl tejszín
- 2 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 ág rozmaring
- só
- bors
Elkészítés:
A zellert és a krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd nagyon vékony, három-négy milliméteres szeletekre. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával, a mustárral és a rozmaringgal. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd rakj le egy réteg krumplit, arra tedd a zellert, és önts rá a tejszínes keverékből. Ízesítsd sóval és borssal.
Folytasd addig a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére öntsd a maradék tejszínt, majd szórd meg sóval, borssal és reszelt sajttal. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 50 percig. Ha a zöldségek puhák, vedd magasabbra a hőfokot, és pirítsd meg 10-15 perc alatt.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció