Sült zelleres krumpli sok sajttal és krémes szafttal - Ez aztán a csodás köret!
Ha szeretnél igazán laktató, ízletes, különleges körettel előrukkolni, válaszd a tepsis zelleres krumplit.

Sült zelleres krumpli sok sajttal és krémes szafttal - Ez aztán a csodás köret!
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

A legropogósabb héjú, legpuhább kifli - A gyerekkorba repít vissza

A jótékonykodás legegyszerűbb formái: ha segíteni szeretnél, de nem tudod, hogyan állj neki

beauty and style

A tusvonal nem csak fekete lehet: érzékien nőies, színes verziókat mutatunk »

A macskaszem a legdivatosabb manikűr idén: nincs most ennél nőiesebb viselet »

Ugyanazt a pulóverruhát viseli 15 alkalommal a nő, de mindig másképp fest benne: nem kell sok a nőiességhez »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak levesbe tegyél egészséges, kalóriaszegény, vitamindús zellert! Krumplival, fűszeres, tejszínes szósszal összesütve is kiváló. A tetejére kerülő sajttól csak még vonzóbb. Tökéletes választás sültekhez, de salátával önmagában is fenséges vacsora lehet.

Sült zelleres krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 2 db zeller
  • 15 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zellert és a krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd nagyon vékony, három-négy milliméteres szeletekre. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával, a mustárral és a rozmaringgal. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd rakj le egy réteg krumplit, arra tedd a zellert, és önts rá a tejszínes keverékből. Ízesítsd sóval és borssal.


Folytasd addig a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére öntsd a maradék tejszínt, majd szórd meg sóval, borssal és reszelt sajttal. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 50 percig. Ha a zöldségek puhák, vedd magasabbra a hőfokot, és pirítsd meg 10-15 perc alatt.

Ezt is szeretjük