Sült zelleres krumpli sok sajttal és krémes szafttal - Ez aztán a csodás köret!
Ha szeretnél igazán laktató, ízletes, különleges körettel előrukkolni, válaszd a tepsis zelleres krumplit.

Sült zelleres krumpli sok sajttal és krémes szafttal - Ez aztán a csodás köret!
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ne csak levesbe tegyél egészséges, kalóriaszegény, vitamindús zellert! Krumplival, fűszeres, tejszínes szósszal összesütve is kiváló. A tetejére kerülő sajttól csak még vonzóbb. Tökéletes választás sültekhez, de salátával önmagában is fenséges vacsora lehet.

Sült zelleres krumpli

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg krumpli
  • 2 db zeller
  • 15 dkg sajt
  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zellert és a krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd nagyon vékony, három-négy milliméteres szeletekre. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával, a mustárral és a rozmaringgal. Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, majd rakj le egy réteg krumplit, arra tedd a zellert, és önts rá a tejszínes keverékből. Ízesítsd sóval és borssal.


Folytasd addig a rétegezést, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére öntsd a maradék tejszínt, majd szórd meg sóval, borssal és reszelt sajttal. Tedd előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd 50 percig. Ha a zöldségek puhák, vedd magasabbra a hőfokot, és pirítsd meg 10-15 perc alatt.

Ezt is szeretjük