Puha túrógombóc ropogósra sütve: tejföllel és porcukorral meghintve isteni

Olajban kisütve is nagyon finom a túrógombóc: mutatós kéreg pirul rá, így zsemlemorzsás forgatásra már nem is lesz szükség.

sult turogomboc
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Túrógombócot többféleképpen készíthetsz, így a hagyományos recept mellett érdemes az olajban sült, ropogós változatot is kipróbálni. Az olajban sütés más, hagyományosan vízben főzött tésztafélékkel is beválik, például a nudli is finom, ropogós lesz ezzel a módszerrel.

Sült túrógombóc

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg túró
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál gríz
  • 2 tojás
  • 1 csipet
  • 0.5 citrom reszelt héja
  • bő olaj a sütéshez

A tálaláshoz:

  • tejföl
  • porcukor
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat kézi habverő segítségével keverd ki egy csipet sóval, majd reszeld bele a citromhéjat. Kanalanként adagold bele a grízt, a lisztet és a sütőport, vegyítsd el a tojással, majd add hozzá a túrót. Fakanállal vagy kézzel dolgozd össze, és formálj belőle golyókat.

 

Bő olajban közepes lángon oldalanként néhány perc alatt süsd őket ropogósra. Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket. Tálald tejföllel, porcukorral vagy lekvárral.

Túróval egy habkönnyű, szaftos muffint is pillanatok alatt összeállíthatsz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük