Remegős grízes túrógombóc egyszerűen: a tésztája pillekönnyű
Ezeket a túrógombócokat nem kell főzni, csak készíts jó sűrű tejbegrízt!

brizes-turogomboc
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A két kedvenc, a túrógombóc és a tejbegríz együtt is mennyei. Akkor is érdemes vele próbálkoznod, ha eddig a klasszikus gombóc nem lett tökéletes. A siker egyik titka, hogy a tejbegrízt jó sűrűre főzd, akkor tökéletes állagú lesz a gombóc. Nyáron érdemes bele friss gyümölcsöt is belecsempészni. 

Grízes túrógombóc receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 15 evőkanál búzadara
  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csipet
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A tejet öntsd egy vastagabb falú lábosba, add hozzá a csipet sót, a cukrot, és kezdd melegíteni. Amikor felforr, szórd hozzá a búzadarát, és kevergetve főzz belőle tejbegrízt. Amikor elég sűrű, húzd le a tűzről, majd várd meg, míg kicsit hűl, majd keverd bele a villával áttört túrót.
 

Dolgozd össze a masszát, és enyhén vizes kézzel formázz belőle tetszőleges nagyságú gombócokat. Végül forgasd meg az olajon aranybarnára pirított morzsában. Cukorral, tejföllel kínáld. 
A stíriai metélt is nagy kedvenc, amit akár saját tésztával is készíthetsz. 

Ezt is szeretjük