Fantasztikusan finom sült túrógolyók: a kérge ropogós, belül lágy és krémes
A sült túrógolyók lágy vaníliás krémtúróból készülnek, a kérgük ropog, belül pedig csodásan krémesek.

sult turogolyok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olajban sült, ropogós sült túrógolyók már a téli időszakot idézik. A kérgük finom ropogós, belül pedig a vaníliás krémtúrónak köszönhetően lágyak és puhák.

Sült túrógolyók

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg vaníliás krémtúró
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 l olaj a sütéshez
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A krémtúrót keverd ki a tojással és a vaníliás cukorral. A liszthez add hozzá a sütőport, és szitáld a tojásos részhez. Így a lisztszemcsék nem fognak összeragadni, és jó levegős lesz a tészta. Keverj belőle csomómentes masszát, és pihentesd tíz percig, hogy összeálljon, és a liszt kicsit megduzzadjon. Egy magas falú serpenyőben hevíts olajat. Amikor már olyan forró, hogy a beledobott pici adag tészta azonnal feljön a tetejére, formálj a túrós masszából kis golyókat, és nagyjából öt perc alatt süsd őket ropogósra. Egyszerre csak annyit tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen elfér benne. A kész, ropogós golyókat szedd papírtörlőre, ami felitatja róluk a felesleges zsiradékot. Tálaláskor szórd meg a tetejüket porcukorral, de lekvárral is nagyon finomak.

Hasonló, de alakbarát édességet készíthetsz, ha a túrógolyókat zabliszttel gyúrod össze.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük