Sajtos, fűszeres sült, töltött hagyma
Ez után mind a tíz ujjadat megnyalod
A sült, töltött hagyma egyszerű, mégis nagyon különleges fogás.

Sajtos, fűszeres sült, töltött hagyma
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Rosszul borotválod a lábadat? 3 veszélyes hiba, amit a legtöbb nő elkövet »

A 22 éves modell igazi retró szépség az új fotókon: 50 éve is imádták volna »

Kockás dekoráció az esküvőn: így használd az ősz egyik kedvenc mintáját »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött, sült hagymát mindenki sokáig fogja emlegetni! A tölteléket persze ízlésedre formálhatod. Hússal, hús nélkül is kiváló. Sültek mellé remek köret, önmagában pedig pazar vacsora lehet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg darált hús
  • 20 dkg sajt
  • 15 dkg rizs
  • 4 vöröshagyma
  • 4 szárított paradicsom
  • 1 teáskanál ecet
  • fél csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymák tetejét vágd le, és csak a külső, barna héjukat húzd le. Rakd őket ecetes vízbe, és főzd nyolc-tíz percig. Ha langyosra hűlnek, óvatosan nyomd ki egymásból a hagymarétegeket, ezeket később majd a töltelékhez elhasználhatod. Arra ügyelj, hogy legalább egy centi maradjon a külső rész.

Készítsd el a tölteléket: a rizst főzd meg félig a térfogatával megegyező mennyiségű, enyhén sós vízben. Rakd a darált húshoz a reszelt hagymával, az aprított petrezselyemzölddel, a paradicsommal, a sóval és a borssal együtt. Ha szereted, a töltelékbe még gombát is tehetsz. Jól gyúrd össze a masszát, és töltsd meg vele óvatosan az előfőzött hagymákat. Szórd meg mindegyik tetejét reszelt sajttal. Tedd előmelegített sütőbe, és 190 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd meg.

Ezt is szeretjük