Sajtos, fűszeres sült, töltött hagyma
Ez után mind a tíz ujjadat megnyalod
A sült, töltött hagyma egyszerű, mégis nagyon különleges fogás.

Sajtos, fűszeres sült, töltött hagyma
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Illatos, házi testradír sütőtökkel: szuperhatékony bőrfeszesítő percek alatt »

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött, sült hagymát mindenki sokáig fogja emlegetni! A tölteléket persze ízlésedre formálhatod. Hússal, hús nélkül is kiváló. Sültek mellé remek köret, önmagában pedig pazar vacsora lehet.

Sült, töltött hagyma

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg darált hús
  • 20 dkg sajt
  • 15 dkg rizs
  • 4 vöröshagyma
  • 4 szárított paradicsom
  • 1 teáskanál ecet
  • fél csokor petrezselyem
  • olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymák tetejét vágd le, és csak a külső, barna héjukat húzd le. Rakd őket ecetes vízbe, és főzd nyolc-tíz percig. Ha langyosra hűlnek, óvatosan nyomd ki egymásból a hagymarétegeket, ezeket később majd a töltelékhez elhasználhatod. Arra ügyelj, hogy legalább egy centi maradjon a külső rész.

Készítsd el a tölteléket: a rizst főzd meg félig a térfogatával megegyező mennyiségű, enyhén sós vízben. Rakd a darált húshoz a reszelt hagymával, az aprított petrezselyemzölddel, a paradicsommal, a sóval és a borssal együtt. Ha szereted, a töltelékbe még gombát is tehetsz. Jól gyúrd össze a masszát, és töltsd meg vele óvatosan az előfőzött hagymákat. Szórd meg mindegyik tetejét reszelt sajttal. Tedd előmelegített sütőbe, és 190 fokon körülbelül 25 perc alatt süsd meg.

Ezt is szeretjük