Szaftos sült tejberizs
Ha jártál már Törökországban, biztos, hogy találkoztál a miénknél krémesebb sült tejberizzsel.
A vaníliás, fahéjas sült tejberizs, vagy ahogy a törökök hívják, szütlács már az első alkalom után felkerül a nagy kedvencek listájára. Édesszájúak különösen élvezik majd a laktató desszertet. Narancsvirágvízzel még eredetibbé teheted, a keményítőt pedig vaníliás pudinggal helyettesítheted.
Sült tejberizs
Hozzávalók
- 20 dkg rizs
- 15 dkg cukor
- 1,5 l tej
- 2 tojássárga
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- csipet só
Elkészítés:
A rizst mosd meg, és öntsd egy közepes nagyságú lábosba. Adj hozzá két bögre vizet és egy csipet sót. Addig főzd fedő alatt kis lángon, amíg a rizs magába szívja a vizet. Ekkor önts hozzá egy liter tejet, rakd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a fahéjat. A maradék tejben keverd el a keményítőt és a tojássárgákat, majd forgasd a rizshez. Kevergetve főzd még egy-két percig.
Ha besűrűsödik a massza, adagold kis tálakba. Állítsd az edénykéket egy vízzel félig megtöltött tepsibe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 30-35 perc alatt. Ha a teteje elkezd barnulni, kiveheted a sütőből. Várj addig a tálalással, amíg kihűl. A tetejére gyümölcsöt is rakhatsz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció