Szaftos sült tejberizs
Így készül a törökök kedvenc desszertje
Ha jártál már Törökországban, biztos, hogy találkoztál a miénknél krémesebb sült tejberizzsel.

Szaftos sült tejberizs
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Feszesebbé, rugalmasabbá teszi a bőrt, és segíti a sejtmegújulást: krioterápiával sok bőrprobléma orvosolható »

Nem lesz közönséges a leopárdminta, ha így viseled: őrült sok variációt mutatunk »

Nem ütik meg a mércét, mégis sikeres modellek lettek: 7 nő, aki nem a magassága miatt került a kifutóra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vaníliás, fahéjas sült tejberizs, vagy ahogy a törökök hívják, szütlács már az első alkalom után felkerül a nagy kedvencek listájára. Édesszájúak különösen élvezik majd a laktató desszertet. Narancsvirágvízzel még eredetibbé teheted, a keményítőt pedig vaníliás pudinggal helyettesítheted.

Sült tejberizs

Hozzávalók:

  • 20 dkg rizs
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 l tej
  • 2 tojássárga
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A rizst mosd meg, és öntsd egy közepes nagyságú lábosba. Adj hozzá két bögre vizet és egy csipet sót. Addig főzd fedő alatt kis lángon, amíg a rizs magába szívja a vizet. Ekkor önts hozzá egy liter tejet, rakd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a fahéjat. A maradék tejben keverd el a keményítőt és a tojássárgákat, majd forgasd a rizshez. Kevergetve főzd még egy-két percig.

Ha besűrűsödik a massza, adagold kis tálakba. Állítsd az edénykéket egy vízzel félig megtöltött tepsibe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 30-35 perc alatt. Ha a teteje elkezd barnulni, kiveheted a sütőből. Várj addig a tálalással, amíg kihűl. A tetejére gyümölcsöt is rakhatsz.

Ezt is szeretjük