Ropogósra sült, rozmaringos káposzta: ínyenc köret a hizlaló krumpli helyett
Ínyencek is odáig lesznek a sütőben sült káposztáért: ropogós, illatos, és a diétádba is beillesztheted.

rozmaringos-sult-kaposzta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha ősz és tél, akkor káposzta minden formában: hússal rakva, töltve, párolva, számtalan finomabbnál finomabb elkészítési mód közül választhatsz. Sütőben ropogósra sütve, sok fűszerrel egészen különleges köretet készíthetsz belőle pár perces munkával. Készíts mellé mártogatóst.

Sült, rozmaringos káposzta

Hozzávalók:

  • 1 db káposzta
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál friss rozmaring
  • 1 teáskanál
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A káposztát vágd félbe, távolítsd el a torzsáját és a külső leveleit, szeleteld két-három centi vastag cikkekre, és fektesd egy nagyobb tepsibe. Egyik oldalukat sózd, borsozd, óvatosan kend be aprított rozmaringgal és átnyomott fokhagymával elkevert olívaolajjal, majd fordítsd meg a cikkeket, és a másik oldalukat is ízesítsd.

Told a tepsit a meleg sütőbe, és süsd 180 fokon 10 percig a káposztákat, majd fordítsd meg őket, és további 10 percig pirítsd a másik oldalukat is. A zöldségek így ropogóssá válnak, és egy laktató, különleges köret lesz a végeredmény.
Savanyú káposztát is készíthetsz otthon, nagyon egészséges, és jól jön a téli egytálételekbe is.

Ezt is szeretjük