Ropogósra sült, rozmaringos káposzta: ínyenc köret a hizlaló krumpli helyett
Ínyencek is odáig lesznek a sütőben sült káposztáért: ropogós, illatos, és a diétádba is beillesztheted.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Ha ősz és tél, akkor káposzta minden formában: hússal rakva, töltve, párolva, számtalan finomabbnál finomabb elkészítési mód közül választhatsz. Sütőben ropogósra sütve, sok fűszerrel egészen különleges köretet készíthetsz belőle pár perces munkával. Készíts mellé mártogatóst.
Sült, rozmaringos káposzta
Hozzávalók:
- 1 db káposzta
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 2 teáskanál friss rozmaring
- 1 teáskanál só
- bors
Elkészítés:
A káposztát vágd félbe, távolítsd el a torzsáját és a külső leveleit, szeleteld két-három centi vastag cikkekre, és fektesd egy nagyobb tepsibe. Egyik oldalukat sózd, borsozd, óvatosan kend be aprított rozmaringgal és átnyomott fokhagymával elkevert olívaolajjal, majd fordítsd meg a cikkeket, és a másik oldalukat is ízesítsd.
Told a tepsit a meleg sütőbe, és süsd 180 fokon 10 percig a káposztákat, majd fordítsd meg őket, és további 10 percig pirítsd a másik oldalukat is. A zöldségek így ropogóssá válnak, és egy laktató, különleges köret lesz a végeredmény.
Savanyú káposztát is készíthetsz otthon, nagyon egészséges, és jól jön a téli egytálételekbe is.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept