Miért nem használtad eddig köretnek? Isteni, fűszeres sült retek
Ropogtasd a zsenge sült retket magában, vagy kínáld húsok mellé köretként!
A fantasztikus sült retek az idei tavasz egyik slágere lesz! Hihetetlenül finom és roppant egészséges. A húsok mellett kínálhatod még friss házi péksüteményekkel, sajtokkal is. Könnyen rá lehet szokni, főleg, ha Kard Éva receptje szerint jársz el.
Sült retek
Hozzávalók 4 személyre
- 2 csomag hónapos retek
- 3 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál friss kakukkfű
- só
- őrölt fehérbors
Elkészítés:
A retket mosd meg, darabold fel. A kisebbeket negyedeld, a nagyobbakat pedig tetszés szerint vágd fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, dobd bele a retket. Sózd, borsozd, szórd meg kakukkfűvel, locsold meg balzsamecettel. Forgasd alaposan össze, majd a serpenyőt félig lefedve párold 10-15 percig.
Közben keverd meg, szükség esetén dobj még rá fűszert. Párolás közben többször ellenőrizd egy villával, hogy a retek kellően megpuhult-e. Ha igen, vedd le róla a fedőt, és magasabb hőfokon, pár perc alatt pirítsd szép pirosra, ropogósra. Arra ügyelj, hogy ne égjen meg!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció