Kevés kalóriás fokhagymás sült répa: húsok mellé isteni

A sült répa egészséges, vitamindús, nem terheli meg a gyomrot, és alig tartalmaz kalóriát.

Fokhagymás sült répa
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha változatos, kevés kalóriás köretre vágysz, készíts sült répát! Fokhagymás, borsos öntettel különösen finom, tápláló, és nem utolsósorban olcsó megoldás is. Ha szereted a kaprot, mindenképpen tegyél hozzá néhány szálat belőle.

Fokhagymás sült répa

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sárgarépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt tarkabors
  • 0.5 csokor kapor
  • 0.5 dl olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A répát tisztítsd meg, és vágd vékony hasábokra. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával, a borssal és a felaprított kaporral. 

A répaszeleteket egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt, lapos tepsiben. Szórd meg őket sóval, forgasd össze a fokhagymás olajjal, majd takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd még további 15 percet.

Az édeskés répa ropogós tócsni alapanyaga is lehet.

Egyszerű, fokhagymás répatócsni: sütőben is elkészítheted

A sütőben sült zöldséget csak szeretni lehet, hát még akkor, ha tócsni formájában kerül a tepsibe. Az édeskés répa tökéletes alapja lesz.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük