Kevés kalóriás fokhagymás sült répa: húsok mellé isteni
A sült répa egészséges, vitamindús, nem terheli meg a gyomrot, és alig tartalmaz kalóriát.
Ha változatos, kevés kalóriás köretre vágysz, készíts sült répát! Fokhagymás, borsos öntettel különösen finom, tápláló, és nem utolsósorban olcsó megoldás is. Ha szereted a kaprot, mindenképpen tegyél hozzá néhány szálat belőle.
Fokhagymás sült répa
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál őrölt tarkabors
- 0.5 csokor kapor
- 0.5 dl olívaolaj
- só
Elkészítés:
A répát tisztítsd meg, és vágd vékony hasábokra. Az olívaolajat keverd el a zúzott fokhagymával, a borssal és a felaprított kaporral.
A répaszeleteket egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt, lapos tepsiben. Szórd meg őket sóval, forgasd össze a fokhagymás olajjal, majd takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Fél óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így pirítsd még további 15 percet.
Az édeskés répa ropogós tócsni alapanyaga is lehet.
Egyszerű, fokhagymás répatócsni: sütőben is elkészítheted
A sütőben sült zöldséget csak szeretni lehet, hát még akkor, ha tócsni formájában kerül a tepsibe. Az édeskés répa tökéletes alapja lesz.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció