Ez valami kegyetlen finom! Sült paradicsomból készült krémleves

- Őrületes, ahogy becsapja a szemet a profi sminkes: csak festéket használ az illúzióhoz »
- Drágább, mint az arany, mégis elérhető anti-aging hatóanyag: a réz-peptid hatékonyan küzd a ráncok ellen »
- 8 híres nő, aki néha felhagy a szőrtelenítéssel: azon sem akadnak ki, ha szőrös hónaljjal kapják őket lencsevégre »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
A karcsúsító sültparadicsom-krémlevest hűvösebb nyári napokon melegen, a kánikulában hidegen kínáld. Nagy és érett paradicsomokat válassz hozzá. Ha igazán különleges fogást szeretnél az asztalra tenni, készíts hozzá petrezselyemmel és hagymával megszórt sült krumplikat. Hajós Ágnes receptje megér egy próbát.
Sültparadicsom-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 8 nagy paradicsom
- 2 vöröshagyma
- 2 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- 3 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál Worcestershire-szósz
- 1 fej fokhagyma
- 1 marék barna cukor
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, és pakold egy vajjal kikent tűzálló tálba. A vöröshagymákat hámozd meg, negyedeld fel, a fokhagymafejet pedig keresztben vágd el. A fűszernövényekkel együtt add a paradicsomokhoz. Szórd meg barna cukorral, hintsd meg ízlés szerint sóval, borssal, locsold rá a balzsamecetet és a Worcestershire-szószt. Mehet rá még néhány evőkanál olívaolaj, majd kézzel forgasd át az egészet. Told 180 fokos sütőbe, és 45-55 percig süsd. Akkor jó, ha minden puha a tepsiben.
A sült paradicsomos edényből halászd ki a növények szárát, a fokhagymákat nyomd ki a héjából. Az egészet alaposan turmixold össze, és tartsd melegen. Szükség esetén dobj még hozzá fűszert. Ha túl sűrűnek találod, kevés zöldségalaplével vagy vízzel hígíthatod. Oszd tányérokba, és reszelt sajttal díszítsd.

Még több recept