Ez valami kegyetlen finom! Sült paradicsomból készült krémleves
A karcsúsító sültparadicsom-krémlevest hűvösebb nyári napokon melegen, a kánikulában hidegen kínáld. Nagy és érett paradicsomokat válassz hozzá. Ha igazán különleges fogást szeretnél az asztalra tenni, készíts hozzá petrezselyemmel és hagymával megszórt sült krumplikat. Hajós Ágnes receptje megér egy próbát.
Sültparadicsom-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 8 nagy paradicsom
- 2 vöröshagyma
- 2 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- 3 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál Worcestershire-szósz
- 1 fej fokhagyma
- 1 marék barna cukor
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, és pakold egy vajjal kikent tűzálló tálba. A vöröshagymákat hámozd meg, negyedeld fel, a fokhagymafejet pedig keresztben vágd el. A fűszernövényekkel együtt add a paradicsomokhoz. Szórd meg barna cukorral, hintsd meg ízlés szerint sóval, borssal, locsold rá a balzsamecetet és a Worcestershire-szószt. Mehet rá még néhány evőkanál olívaolaj, majd kézzel forgasd át az egészet. Told 180 fokos sütőbe, és 45-55 percig süsd. Akkor jó, ha minden puha a tepsiben.
A sült paradicsomos edényből halászd ki a növények szárát, a fokhagymákat nyomd ki a héjából. Az egészet alaposan turmixold össze, és tartsd melegen. Szükség esetén dobj még hozzá fűszert. Ha túl sűrűnek találod, kevés zöldségalaplével vagy vízzel hígíthatod. Oszd tányérokba, és reszelt sajttal díszítsd.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept