Ez valami kegyetlen finom! Sült paradicsomból készült krémleves

- Szuper könnyű hidratálók: pótolják az elvesztett nedvességet, és ragyogóvá teszik a bőrt – Árakkal, lelőhelyekkel »
- A Stranger Things 20 éves színésznőjét így nem láthattad a sorozatban: Sadie Sink dögös, nőies ruhákra váltott »
- Az 52 éves Naomi Campbell piszkosul szexi, pedig csak a lábát villantja meg: ez lesz az őszi divat »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
A karcsúsító sültparadicsom-krémlevest hűvösebb nyári napokon melegen, a kánikulában hidegen kínáld. Nagy és érett paradicsomokat válassz hozzá. Ha igazán különleges fogást szeretnél az asztalra tenni, készíts hozzá petrezselyemmel és hagymával megszórt sült krumplikat. Hajós Ágnes receptje megér egy próbát.
Sültparadicsom-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 8 nagy paradicsom
- 2 vöröshagyma
- 2 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- 3 evőkanál balzsamecet
- 3 evőkanál Worcestershire-szósz
- 1 fej fokhagyma
- 1 marék barna cukor
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, és pakold egy vajjal kikent tűzálló tálba. A vöröshagymákat hámozd meg, negyedeld fel, a fokhagymafejet pedig keresztben vágd el. A fűszernövényekkel együtt add a paradicsomokhoz. Szórd meg barna cukorral, hintsd meg ízlés szerint sóval, borssal, locsold rá a balzsamecetet és a Worcestershire-szószt. Mehet rá még néhány evőkanál olívaolaj, majd kézzel forgasd át az egészet. Told 180 fokos sütőbe, és 45-55 percig süsd. Akkor jó, ha minden puha a tepsiben.
A sült paradicsomos edényből halászd ki a növények szárát, a fokhagymákat nyomd ki a héjából. Az egészet alaposan turmixold össze, és tartsd melegen. Szükség esetén dobj még hozzá fűszert. Ha túl sűrűnek találod, kevés zöldségalaplével vagy vízzel hígíthatod. Oszd tányérokba, és reszelt sajttal díszítsd.

Még több recept