Ez valami kegyetlen finom! Sült paradicsomból készült krémleves

Ez valami kegyetlen finom! Sült paradicsomból készült krémleves
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karcsúsító sültparadicsom-krémlevest hűvösebb nyári napokon melegen, a kánikulában hidegen kínáld. Nagy és érett paradicsomokat válassz hozzá. Ha igazán különleges fogást szeretnél az asztalra tenni, készíts hozzá  petrezselyemmel és hagymával megszórt sült krumplikat. Hajós Ágnes receptje megér egy próbát.

Sültparadicsom-krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 nagy paradicsom
  • 2 vöröshagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 ág rozmaring
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 marék barna cukor
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, és pakold egy vajjal kikent tűzálló tálba. A vöröshagymákat hámozd meg, negyedeld fel, a fokhagymafejet pedig  keresztben vágd el. A fűszernövényekkel együtt add a paradicsomokhoz. Szórd meg barna cukorral, hintsd meg ízlés szerint sóval, borssal, locsold rá a balzsamecetet és a Worcestershire-szószt. Mehet rá még néhány evőkanál olívaolaj, majd kézzel forgasd át az egészet. Told 180 fokos sütőbe, és 45-55 percig süsd. Akkor jó, ha minden puha a tepsiben.

A sült paradicsomos edényből halászd ki a növények szárát, a fokhagymákat nyomd ki a héjából. Az egészet alaposan turmixold össze, és tartsd melegen. Szükség esetén dobj még hozzá fűszert. Ha túl sűrűnek találod, kevés zöldségalaplével vagy vízzel hígíthatod. Oszd tányérokba, és reszelt sajttal díszítsd.

Ezt is szeretjük