Sült őszibarack fahéjas morzsával töltve: egy kanál tejszínhab teszi fel rá a koronát
A sült őszibarack belsejében ropogós, fahéjas morzsa bújik meg.
Nem csak nehéz süteményekből válhat mennyei édesség: a fahéjas morzsával töltött őszibarack igazi különlegesség, amelyet imádni fogsz, ha valami olyan finomságra vágysz, ami nem terheli meg a gyomrodat. Csak friss, nyers barackból jó, ezért gyorsan készítsd el, amíg kapsz ilyet a zöldségesnél. A tetejét tejszínhabbal vagy akár vaníliafagyival is megkoronázhatod.
Sült őszibarack fahéjas morzsával
Hozzávalók
- 5 dkg puha vaj
- 3 őszibarack
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál zabpehely
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
- tejszínhab vagy vaníliafagyi a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy kis tálba öntsd bele a lisztet, a zabpelyhet, a cukrot és a fahéjat, és dolgozd össze a puha vajjal. Az őszibarackot mosd meg, töröld simára, vágd félbe, és szedd ki a magját. Ne hámozd meg. Sorakoztasd fel a darabokat egy tepsiben. Oszd el bennük a vajas keveréket, majd told 190 fokos sütőbe 12-15 percre, amíg a töltelék megpirul. Tálaláskor nyomj rá tejszínhabot, vagy helyezz a tetejére egy-egy kanál vaníliafagyit.
Barackos cobbler: édes gyümölcsre kerül a roppanós tészta
A cobbler a morzsasütiknek egy picit módosított, de pont annyira egyszerűen készülő és finom változata: most egy őszibarackos receptet mutatunk.
ElolvasomKép: Lilechka75 / Getty Images
Miért félünk attól, amit nem ismerünk?
Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?
A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- morzsasüti
- gyümölcsös sütemény