Magvakkal, gyümölccsel töltött, tepsiben sült alma: mennyei édesség forrón tálalva
A forró, fűszeres töltött alma illata igazi késő őszi, téli hangulatot varázsol a lakásba, és szinte nincs is vele munka.

toltott-alma
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A divatos teddy kabát nőies verzióban: nem fogsz plüssmackónak tűnni, ha így viseled »

Tényleg 42 éves Laetitia Casta? – Legújabb fotóin 30-nak is alig néznénk, és nem a retus miatt »

Ezekre figyelj, ha megsínyli a bőröd a maszkviselést: így előzd meg a katasztrofális tüneteket »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A fűszeres töltött alma egyszerű, könnyen emészthető és nagyon különleges édesség lehet azoknak, akik számára nem csak a lisztes-cukros sütemények jelentik a desszertet. Fontos, hogy elkészítésekor tartsd be a sorrendet: először darabold fel a magvakat és a gyümölcsöt, és csak utána vájd ki az almát, ellenkező esetben megbarnul. 

Magvakkal, gyümölccsel töltött sült alma

Hozzávalók:

  • 40 dkg vegyes magkeverék
  • 20 dkg aszalt gyümölcs
  • 10 dkg vaj
  • 4 db alma
  • 4 evőkanál méz
  • 4 mokkáskanál fahéj
  • 4 mokkáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A magvakat vágd durvára, a nagyobb darab aszalt gyümölcsöket felezd vagy negyedeld, és vegyítsd a kétféle keveréket. Az almák tetejét vágd le, majd óvatosan vájd ki a magházukat. Helyezd a gyümölcsöket egy tűzálló tálba, mindegyikbe szórj fahéjat, majd egyenlően oszd el bennük a magvas-gyümölcsös keveréket.

A tölteléket szórd meg darált szegfűszeggel, csorgass rá mézet, helyezz rá egy-egy darabka vajat, végül tedd vissza mindegyik almára a tetejét. A maradék vajat feldarabolva rakd a tepsi aljába. Süsd 170 fokon körülbelül 25-30 percig, az almák sapkáját az utolsó öt percben távolítsd el. A desszertet forrón tálald.
A töltött alma önmagában is nagyon finom, de akár egy isteni cukormentes vaníliapudinggal is megkoronázhatod.

Ezt is szeretjük