Karácsonyi sült libamáj isteni fűszerezéssel: ezt nem hibázhatod el
A sült libamáj igazi ínyencség az ünnepi asztalon, de hidegen is kitűnő.
A libamáj nem olcsó, de karácsonykor engedj a csábításnak! Sütve, kellemesen fűszerezve előételként és főfogásként is számításba veheted. A zsírját pedig kend pirítósra. Ha fokhagymás tejbe áztatod, ízletesebb és fehérebb lesz. Gyorsan elkészül, akár karamellizált almával vagy barackkal is tálalhatod.
Sült libamáj
Hozzávalók
- 60 dkg libamáj
- 50 dkg libaháj
- 5 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- zsálya
Elkészítés:
A libamájat mosd meg és csepegtesd le, az inakat, hártyákat távolítsd el. Vágd körülbelül másfél centi vastag szeletekre. Öntsd egy tálba a tejet, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és letakarva pihentesd benne a májat legalább négy órán keresztül. A hájat vágd kisebb darabokra, kis lángon olvaszd ki, és süsd ropogósra. A tepertőt szedd ki, és rakd félre.
A zsírban dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát. Rakd bele a szárazra törölt májat, borsozd, szórd meg zsályával, és süsd meg minden oldalát körülbelül 20 perc alatt. Közben forgasd meg, hogy egyformán puhuljon. Mielőtt leveszed a májat a tűzről, ellenőrizd. Szúrj bele egy hústűt. Ha a belseje homogén, nem véres, átsült. Tálalás előtt szórd meg sóval és aprított petrezselyemmel.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció