Karácsonyi sült libamáj isteni fűszerezéssel: ezt nem hibázhatod el

A sült libamáj igazi ínyencség az ünnepi asztalon, de hidegen is kitűnő.

Sült libamáj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A libamáj nem olcsó, de karácsonykor engedj a csábításnak! Sütve, kellemesen fűszerezve előételként és főfogásként is számításba veheted. A zsírját pedig kend pirítósra. Ha fokhagymás tejbe áztatod, ízletesebb és fehérebb lesz. Gyorsan elkészül, akár karamellizált almával vagy barackkal is tálalhatod. 

sult-libamaj-recept
Fotó: bm4221

Sült libamáj

Hozzávalók

  • 60 dkg libamáj
  • 50 dkg libaháj
  • 5 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • zsálya
Recept idők

Elkészítés:

A libamájat mosd meg és csepegtesd le, az inakat, hártyákat távolítsd el. Vágd körülbelül másfél centi vastag szeletekre. Öntsd egy tálba a tejet, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és letakarva pihentesd benne a májat legalább négy órán keresztül. A hájat vágd kisebb darabokra, kis lángon olvaszd ki, és süsd ropogósra. A tepertőt szedd ki, és rakd félre.

A zsírban dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát. Rakd bele a szárazra törölt májat, borsozd, szórd meg zsályával, és süsd meg minden oldalát körülbelül 20 perc alatt. Közben forgasd meg, hogy egyformán puhuljon. Mielőtt leveszed a májat a tűzről, ellenőrizd. Szúrj bele egy hústűt. Ha a belseje homogén, nem véres, átsült. Tálalás előtt szórd meg sóval és aprított petrezselyemmel. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük