Isteni finom előétel sült körtéből: sajt és méz emeli ki az ízét

Végtelenül egyszerű és mégis különleges recept.

Isteni finom előétel sült körtéből
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A körte télen gyakran előfordul a kamrában, és nem csak süteményekhez vagy a reggeli zabkásához finom. Megsütve és mézzel, sajttal megbolodítva egy szaftos és illatos előételt varázsolhatsz belőle. 

Hozzávalók

  • 2 nagyobb körte
  • 2 evőkanál méz
  • 1 marék mandula
  • 1 marék dió
  • 10 dkg kéksajt
  • fahéj

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 

A körtéket suvickold le és felezd meg őket. A magházukat vájd ki, de a szárukat hagyd meg. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, tedd rá a körteszeleteket. A kék sajtból, ez lehet gorgonzola vagy roquefort, tegyél egy teáskenálnyit a magház helyére, majd locsold meg őket mézzel, és szórj rájuk egy leheletnyi fahéjat. A választott magvakat darabold fel közepesen apróra és szórd a mézes körtékre, majd tedd be őket sülni 30 percre. 

Tálald melegen a körtéket, és csurgasd le őket még egy kis mézzel.

 

 

Ha szeretnéd eltenni télire a körtét, és egy egyszerű, de jól bevált lekvárreceptet keresel, akkor próbáld ki ezt. Tartósítószer nélkül is sokáig eláll majd.

Házi, zamatos körtelekvár: tartósítószer nélkül készül

Az ellenállhatatlan házi körtelekvár fahéjjal megbolondítva készül, a különleges fűszertől egyszerűen mennyei, sütemények készítésénél érdemes kipróbálni.

Elolvasom
Ezt is szeretjük