Isteni finom előétel sült körtéből: sajt és méz emeli ki az ízét
Végtelenül egyszerű és mégis különleges recept.

A körte télen gyakran előfordul a kamrában, és nem csak süteményekhez vagy a reggeli zabkásához finom. Megsütve és mézzel, sajttal megbolodítva egy szaftos és illatos előételt varázsolhatsz belőle.
Hozzávalók
- 2 nagyobb körte
- 2 evőkanál méz
- 1 marék mandula
- 1 marék dió
- 10 dkg kéksajt
- fahéj
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
A körtéket suvickold le és felezd meg őket. A magházukat vájd ki, de a szárukat hagyd meg. Bélelj ki egy tepsit sütőpapírral, tedd rá a körteszeleteket. A kék sajtból, ez lehet gorgonzola vagy roquefort, tegyél egy teáskenálnyit a magház helyére, majd locsold meg őket mézzel, és szórj rájuk egy leheletnyi fahéjat. A választott magvakat darabold fel közepesen apróra és szórd a mézes körtékre, majd tedd be őket sülni 30 percre.
Tálald melegen a körtéket, és csurgasd le őket még egy kis mézzel.
Ha szeretnéd eltenni télire a körtét, és egy egyszerű, de jól bevált lekvárreceptet keresel, akkor próbáld ki ezt. Tartósítószer nélkül is sokáig eláll majd.
Házi, zamatos körtelekvár: tartósítószer nélkül készül
Az ellenállhatatlan házi körtelekvár fahéjjal megbolondítva készül, a különleges fűszertől egyszerűen mennyei, sütemények készítésénél érdemes kipróbálni.
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!

- gyümölcs
- egészséges étkezés
Tele van C- és A-vitaminnal, rosttal, és nagyon finom: így érleld tökéletesre a datolyaszilvát

- sütemény
- morzsasüti
Gyümölcsös-kókuszos süti édes morzsával megszórva: csak úgy roppan a teteje

- édesség
- sárgabaracklekvár