Karcsúsító, ropogós kelbimbó tepsiben sütve - Finom böjti étel 30 percen belül

Ha üde, kalóriaszegény fogásra vágysz, a sült kelbimbó a nyerő.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyre divatosabb sült kelbimbó vitaminban nagyon gazdag, diétás, mégis ízletes zöldség. Önmagában, sajttal megszórva, szósszal tálalva is nagyon finom. Ha megkóstolod, te is rá fogsz szokni.

15768443 362dfb05622f22f748f41f8c7214438a wm

Sült kelbimbó

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg kelbimbó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A kelbimbókat mosd meg, csepegtesd le, és a nagyobbakat vágd félbe. Ha nem szereted, a sötétzöld fedőleveleket is leszedheted. Rendezd egy alufóliával bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze a sóval, a borssal és a kakukkfűvel, majd locsold meg vele a kelbimbókat, és forgasd össze, hogy mindenhol egyformán érje a fűszerkeverék.

Tedd az előmelegített sütőbe, és a zöldségek méretétől függően süsd meg 200 fokon körülbelül 15-25 perc alatt. Amikor a kelbimbók szép barnára sülnek, vedd ki a sütőből. Mártásokkal, öntetekkel kínáld.

15768447 af00ecd696c1dc91383089d838b697f5 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük