Karcsúsító, ropogós kelbimbó tepsiben sütve - Finom böjti étel 30 percen belül
Ha üde, kalóriaszegény fogásra vágysz, a sült kelbimbó a nyerő.
Az egyre divatosabb sült kelbimbó vitaminban nagyon gazdag, diétás, mégis ízletes zöldség. Önmagában, sajttal megszórva, szósszal tálalva is nagyon finom. Ha megkóstolod, te is rá fogsz szokni.
Sült kelbimbó
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg kelbimbó
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 mokkáskanál bors
Elkészítés:
A kelbimbókat mosd meg, csepegtesd le, és a nagyobbakat vágd félbe. Ha nem szereted, a sötétzöld fedőleveleket is leszedheted. Rendezd egy alufóliával bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze a sóval, a borssal és a kakukkfűvel, majd locsold meg vele a kelbimbókat, és forgasd össze, hogy mindenhol egyformán érje a fűszerkeverék.
Tedd az előmelegített sütőbe, és a zöldségek méretétől függően süsd meg 200 fokon körülbelül 15-25 perc alatt. Amikor a kelbimbók szép barnára sülnek, vedd ki a sütőből. Mártásokkal, öntetekkel kínáld.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció