Ropogósra sült karfiolfalatok tejfölös mártogatóssal: szuper köret krumpli helyett
A ropogósra sült karfiolfalatoknál nem is kell egészségesebb köret.

karfiolfalatok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Van, hogy egy rafináltnak tűnő étel valójában pofonegyszerűen elkészíthető. A sült karfiolfalatok pont ilyenek: munka alig van velük, az ízük mégis fenséges, ráadásul biztos, hogy egészségesebbek, és kevésbé hizlalnak, mint a megszokott rizs vagy krumpli. Önmagában tejfölös mártogatóssal esti falatozásra vagy bármilyen húsétel mellé köretnek a legjobb választás.

Sült karfiol tejfölös mártogatóssal

Hozzávalók:

A karfiolhoz

  • 1 fej karfiol
  • frissen őrölt tarka bors
  • frissen őrölt chilipehely
  • olívaolaj

A tejfölös mártogatóshoz

  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 mokkáskanál mustár
  • 1 csokor snidling
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, a nagyobb darabokat vágd ketté, és oszd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg sóval, borssal és chilipehellyel, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és told a sütőbe negyven percre, amíg ropogósra sülnek.

Amíg a karfiolfalatok pirulnak, állítsd össze a mártogatóst. A tejfölt keverd el a majonézzel, sózd, borsozd, adagold bele a mustárt és a citromlevet, végül szórd meg felaprított snidlinggel. Tálalásig tartsd a hűtőben, hogy az ízei összeérjenek.

Ha a karfiolfalatokat egy kiadós ebéd köretének szánod, a sajttal-sonkával töltött cordon bleu kísérői lehetnek.

Ezt is szeretjük