Ropogós, paprikás sült hekk házilag: még finomabb, mintha a strandon ennéd
Házilag is elkészítheted a ropogós sült hekket, ezekkel a trükkökkel pedig az olajat sem fogja annyira magába szívni.
A házilag készített sült hekk akár még annál is finomabb lehet, mint amit a Balaton-parton kapsz. Ha a fagyasztott halat elkészítés előtt kiolvasztod, nem fogja magát teleszívni sütés közben olajjal.
Sült hekk házilag
Hozzávalók 4 személyre
- 4 hekktörzs
- 2 púpozott evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A fagyasztott halat előző este tedd a hűtőbe, és ott olvaszd ki. Ha gyorsítanál a folyamaton, szobahőmérsékleten is kiolvaszthatod, de ne használj hozzá mikrót vagy forró vizet. A felolvadt halat először papírtörlővel töröld egészen szárazra, ezután tisztítsd meg az esetleg rajta maradt pikkelyektől. A halat ezután a hasi részen vágd fel, ha maradtak benne belsőségek, szedd ki, majd fél centi sűrűségben irdald be. Dörzsöld be sóval alaposan úgy, hogy a hasába és a mélyedésekbe is jusson.
Közben egy serpenyőben kezdd el hevíteni az olajat. Egy tányérban keverd össze a lisztet a paprikával, forgasd meg benne a halakat, és helyezd őket a forró olajba. Egyszerre ne tegyél bele sok darabot, hogy az olaj le ne hűljön. Kétpercenként forgasd meg őket az olajban. Összesen nagyjából negyedóra kell egy-egy darabnak, hogy teljesen átsüljön. Ha szép piros és ropogós, szedd ki szűrőlapáttal papírtörlőre, és itasd le róla a felesleges zsiradékot.
Tálald ropogós házi kovászos uborkával!
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
Mi, magyarok szeretjük a savanyúságot, minden családban megvannak a nagy kedvencek, az egyik legnépszerűbb csemege a kovászos uborka, melynek elkészítése nem is olyan bonyolult - érdemes házilag eltenni.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció