
Ropogós, paprikás sült hekk házilag: még finomabb, mintha a strandon ennéd
Házilag is elkészítheted a ropogós sült hekket, ezekkel a trükkökkel pedig az olajat sem fogja annyira magába szívni.


A házilag készített sült hekk akár még annál is finomabb lehet, mint amit a Balaton-parton kapsz. Ha a fagyasztott halat elkészítés előtt kiolvasztod, nem fogja magát teleszívni sütés közben olajjal.
Sült hekk házilag
Hozzávalók 4 személyre
- 4 hekktörzs
- 2 púpozott evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- 5 dl olaj a sütéshez
Elkészítés:
A fagyasztott halat előző este tedd a hűtőbe, és ott olvaszd ki. Ha gyorsítanál a folyamaton, szobahőmérsékleten is kiolvaszthatod, de ne használj hozzá mikrót vagy forró vizet. A felolvadt halat először papírtörlővel töröld egészen szárazra, ezután tisztítsd meg az esetleg rajta maradt pikkelyektől. A halat ezután a hasi részen vágd fel, ha maradtak benne belsőségek, szedd ki, majd fél centi sűrűségben irdald be. Dörzsöld be sóval alaposan úgy, hogy a hasába és a mélyedésekbe is jusson.
Közben egy serpenyőben kezdd el hevíteni az olajat. Egy tányérban keverd össze a lisztet a paprikával, forgasd meg benne a halakat, és helyezd őket a forró olajba. Egyszerre ne tegyél bele sok darabot, hogy az olaj le ne hűljön. Kétpercenként forgasd meg őket az olajban. Összesen nagyjából negyedóra kell egy-egy darabnak, hogy teljesen átsüljön. Ha szép piros és ropogós, szedd ki szűrőlapáttal papírtörlőre, és itasd le róla a felesleges zsiradékot.
Tálald ropogós házi kovászos uborkával!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept