Fokhagymás morzsával sült hal: ínyenc fogás nagypéntekre
A ropogós, fűszeres morzsakéreg igazán izgalmassá, csábítóvá teszi a halat. Nagypéntekre remek választás.

fokhagymas-mozsaval-sult-hal
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Ezt idd reggelire, ha másnapos vagy: ínycsiklandó, hidratáló turmix »

Hogyan lesz az irodai outfit fantáziadús? 6 nélkülözhetetlen ruhadarabot mutatunk »

A legjobb hajerősítő szer, mégis csak ritkán hallunk róla: görögszéna hajhullás ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nagypéntek a keresztényeknél a gyász és a böjt napja. A vallásos emberek ilyenkor kerülik a húsos ételeket, csak halat esznek. A szokásos rántott és sült helyett próbálj ki új fogásokat! A fokhagymás, ropogós morzsakéreg alatt gyorsan megpuhul a hal, és fantasztikus lesz az íze. Könnyű zöldségkörettel és tartármártással is kínálhatod. 

Sült hal fokhagymás morzsával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg halfilé
  • 7 dkg panírmorzsa
  • 2 evőkanál parmezán
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 db citrom
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a halszeleteket tisztítsd meg, öblítsd le, majd jó alaposan itasd le róluk a nedvességet. A panírmorzsát keverd össze a parmezánnal, a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a citrom reszelt héjával, a zúzott fokhagymával és két evőkanál olívaolajjal. 
A halfiléket sózd és borsozd be, majd rakosgasd sütőpapírral bélelt tepsibe. Oszd el a szeleteken egyenlően a fűszeres zsemlemorzsát, spricceld meg kevés olívaolajjal, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 12-15 perc alatt. Akkor jó, ha a szeletek puhák, a zsemlemorzsás réteg pedig piros, ropogós. 
A halrudacskák elsősorban a gyerekek kedvencei. Ha otthon készíted, biztosan tudod, mi kerül bele! 

Ezt is szeretjük