Fokhagymás morzsával sült hal: ínyenc fogás nagypéntekre
A ropogós, fűszeres morzsakéreg igazán izgalmassá, csábítóvá teszi a halat. Nagypéntekre remek választás.
A nagypéntek a keresztényeknél a gyász és a böjt napja. A vallásos emberek ilyenkor kerülik a húsos ételeket, csak halat esznek. A szokásos rántott és sült helyett próbálj ki új fogásokat! A fokhagymás, ropogós morzsakéreg alatt gyorsan megpuhul a hal, és fantasztikus lesz az íze. Könnyű zöldségkörettel és tartármártással is kínálhatod.
Sült hal fokhagymás morzsával
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg halfilé
- 7 dkg panírmorzsa
- 2 evőkanál parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 db citrom
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
Ha szükséges, a halszeleteket tisztítsd meg, öblítsd le, majd jó alaposan itasd le róluk a nedvességet. A panírmorzsát keverd össze a parmezánnal, a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a citrom reszelt héjával, a zúzott fokhagymával és két evőkanál olívaolajjal.
A halfiléket sózd és borsozd be, majd rakosgasd sütőpapírral bélelt tepsibe. Oszd el a szeleteken egyenlően a fűszeres zsemlemorzsát, spricceld meg kevés olívaolajjal, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 12-15 perc alatt. Akkor jó, ha a szeletek puhák, a zsemlemorzsás réteg pedig piros, ropogós.
A halrudacskák elsősorban a gyerekek kedvencei. Ha otthon készíted, biztosan tudod, mi kerül bele!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció