Extra ropogós hagymakarikák: remek nass a foci Eb-hez
Sült hagymakarikákkal a szurkolás is jobban megy. Ezzel a recepttel biztos a siker.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Alapozd meg a foci Eb-hangulatát ropogós hagymakarikákkal. Erre senki sem fog majd nemet mondani. Ha sötétebb bundát szeretnél, keverj a tésztába mézet. Ne tégy egyszerre túl sok hagymakarikát az olajba, több adagban süsd ki. Kínálj hozzá mártogatóst!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 nagy vöröshagyma
  • 20 dkg liszt
  • 2 dl szódavíz
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát pucold meg, vágd körülbelül egy centi vastag szeletekre, majd szedd szét a karikákat. A lisztet, a tojást, a borsot, a sót, a sütőport és a szódát habverővel keverd simára. Fontos, hogy a víz hideg legyen. A szódát szénsavas ásványvízzel is helyettesítheted. A palacsintatésztához hasonló masszát kell kapnod.

Forrósíts három-négy ujjnyi olajat egy nagyobb edényben. Ha serceg, mártsd a karikákat egyenként a masszába. Ha azt akarod, hogy jobban rátapadjon, előtte forgasd kevés lisztbe. Rakd a hagymát az olajba, és minden oldalát két-három perc alatt süsd aranybarnára. Ha kész, óvatosan szedd ki, és papírtörlőn jól csepegtesd le. Hosszabb ideig ropogós marad, ha nem feded le semmivel.

Ezt is szeretjük