Selymes, sült édesburgonyapüré: nemcsak finom, egészséges is
Akkor se mondj le a krumplipüréről, ha fontos számodra az egészséges életmód, vagy fogyózol, inkább készítsd el édesburgonyából!

Selymes, sült édesburgonyapüré: nemcsak finom, egészséges is
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

10 egyszerű mód, ahogy a fehér pólót viselheted: hogy változatos legyen »

10 perces intenzív hasizomtorna: leizzasztja a felesleges zsírt »

40 évesen leöregezték, 60 felett újra a márka arca lett a gyönyörű színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az élénk színű, sült édesburgonyából készülő pürével változatosabbá teheted a köretkínálatot. A fokhagymától és a szerecsendiótól igazán izgalmassá, karakteressé válik. Az édesburgonya íze inkább a sütőtökre, mint a sima krumplira emlékeztet, ezt vedd figyelembe a fűszerezéskor is. Szinte minden sülthöz jól illik.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 kg édesburgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2.5 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát pucold meg, mosd meg alaposan, majd vágd kisebb darabokra. Rakd egy tepsibe, és előmelegített sütőben, 200 fokon süsd puhára körülbelül 45-50 perc alatt. Félidőben forgasd át, hogy mindenhol egyformán puhuljon. Még melegen törd meg.
 

Add hozzá a vajat és a tejet, majd ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, zúzott fokhagymával. Jól keverd össze, botmixerrel krémesítheted is egy kicsit. Még finomabb lesz, ha 200 fokos sütőben öt perc alatt összesütöd. Tálaláskor megszórhatod zöldfűszerekkel, dióval vagy reszelt sajttal.

Blog.hu ajánló