Rozmaringos csirkemell kelbimbóval sütve: együtt készül a főétel és a köret
Ha a köretként szolgáló kelbimbót együtt sütöd a rozmaringos csirkemellel, nemcsak ízletes ételt kapsz, hanem még mosogatni is kevesebbet kell utána.

csirkemell kelbimboval
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyik legtökéletesebb megoldás, ha a köretet együtt sütöd a hússal: a hozzávalók átveszik egymás zamatát, kevesebb főzőedényt kell használnod, ráadásul időt és munkát spórolsz meg. A csirkemellnek nagyon jót tesz, ha sütés előtt fűszeres, rozmaringos pácban pihenteted néhány órát.

Rozmaringos csirkemell kelbimbóval

Hozzávalók

A rozmaringos csirkéhez

  • 60 dkg filézett csirkemell
  • 2 evőkanál sült csirke fűszersó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított rozmaring
  • bors

A kelbimbós körethez

  • 30 dkg kelbimbó
  • 6 db koktélparadicsom
  • 2 szál rozmaring
  • 1 db nagy lila hagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre. A fűszersót keverd össze az olívaolajjal, a sóval, a borssal, a szárított rozmaringgal, locsold meg vele a húst, és pihentesd hűtőben minimum egy-két órát.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsi aljában oszd el a megtisztított kelbimbót, a félbevágott paradicsomokat és a feldarabolt hagymát. Szórd meg sóval és Cayenne-borssal, locsold meg citromlével, olívaolajjal, majd helyezd el a tetején a megmosott rozmaringágakat és a csirkeszeleteket. Ha maradt pác, öntsd azt is a tetejére, és locsold meg kevés vízzel. Alufóliával lefedve süsd körülbelül 45 percig, amíg a csirkébe könnyedén bele tudsz szúrni egy villát. Ha szükséges, a végén még pirítsd egy kicsit. 
Ha valami igazi ínyencségre vágysz, készítsd el a kelbimbót mézes-mustáros páccal.

Ezt is szeretjük