Rozmaringos csirkemell kelbimbóval sütve: együtt készül a főétel és a köret
Ha a köretként szolgáló kelbimbót együtt sütöd a rozmaringos csirkemellel, nemcsak ízletes ételt kapsz, hanem még mosogatni is kevesebbet kell utána.

- Vidám, feltűnő mintákat hoz magával a nyári körömdivat: 6 mutatós manikűr a bohémtól a letisztultig »
- Sokáig feszes és rugalmas marad az arcbőr, ha a fényvédő nem marad ki a rutinból: 3 ok, amiért megéri mindennap használni »
- Az 54 éves Julia Roberts ismét bevetette kedvenc stílustrükkjét: lenyűgözően festett Cannes-ban »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Az egyik legtökéletesebb megoldás, ha a köretet együtt sütöd a hússal: a hozzávalók átveszik egymás zamatát, kevesebb főzőedényt kell használnod, ráadásul időt és munkát spórolsz meg. A csirkemellnek nagyon jót tesz, ha sütés előtt fűszeres, rozmaringos pácban pihenteted néhány órát.
Rozmaringos csirkemell kelbimbóval
Hozzávalók
A rozmaringos csirkéhez
- 60 dkg filézett csirkemell
- 2 evőkanál sült csirke fűszersó
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál szárított rozmaring
- só
- bors
A kelbimbós körethez
- 30 dkg kelbimbó
- 6 db koktélparadicsom
- 2 szál rozmaring
- 1 db nagy lila hagyma
- 1 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál cayenne-bors
- só
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre. A fűszersót keverd össze az olívaolajjal, a sóval, a borssal, a szárított rozmaringgal, locsold meg vele a húst, és pihentesd hűtőben minimum egy-két órát.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsi aljában oszd el a megtisztított kelbimbót, a félbevágott paradicsomokat és a feldarabolt hagymát. Szórd meg sóval és Cayenne-borssal, locsold meg citromlével, olívaolajjal, majd helyezd el a tetején a megmosott rozmaringágakat és a csirkeszeleteket. Ha maradt pác, öntsd azt is a tetejére, és locsold meg kevés vízzel. Alufóliával lefedve süsd körülbelül 45 percig, amíg a csirkébe könnyedén bele tudsz szúrni egy villát. Ha szükséges, a végén még pirítsd egy kicsit.
Ha valami igazi ínyencségre vágysz, készítsd el a kelbimbót mézes-mustáros páccal.
Még több recept