Hagymával, krumplival sült csirkecomb: ettől a páctól még finomabb
Nemcsak finomabb a sült csirkecomb, ha hagymával és krumplival készíted egy tepsiben, de mosogatni is kevesebbet kell majd utána.

csirkecomb krumplival
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyszerű és időtakarékos megoldás a csirkecombokat a körettel együtt sütni, így egymás ízét is átveszik, és egy különösen finom fogás lesz a végeredmény. Ehhez az ételhez legjobb apró szemű parázsburgonyát használni, ugyanis az puhul meg a leggyorsabban. A meghámozott krumplit sütés előtt tedd vízbe, különben hamar megfeketedik.

Hagymával, krumplival sült csirkecomb

Hozzávalók:

  • 8 db csirke alsócomb
  • 1 kg parázsburgonya
  • 4 db közepes vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 teáskanál szárított citromhéj
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 ág rozmaring
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Először a pácot készítsd el. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat, az átnyomott fokhagymagerezdeket, a citromhéjat, a citromlevet és kevés rozmaringot, valamint kakukkfüvet. A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, öntsd rá a páclevet, jól forgasd össze, és hűtőben pihentesd legalább egy órát.
 

A sütőt kapcsold be 180 fokra. A krumplit hámozd meg, és felhasználásig tartsd vízben. A hagymát is pucold meg, és vágd félkörökre. Egy nagyobb tepsiben oszd el a krumplit és a hagymát, sózd meg, majd helyezd el rajtuk a csirkecombokat. A tetejére tedd a rozmaringot és a kakukkfüvet. Ha maradt vissza páclé, öntsd a húsra. Takard le alufóliával, süsd egy órát. Ha szükséges, vedd le a fóliát a tetejéről, és fél órát pirítsd a húst.
A görögös csirkemell is hasonló módon, krumplival, olívabogyóval és paprikával együtt sütve készül.

Ezt is szeretjük