Sült csirkecombok vele sült hagymás krumplival: csak pácold be, a többit bízd a sütőre
A pácolt, fűszeres csirkecombhoz nagyon jól megy a vele sült hagymás krumpli.

krumplis csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sült csirkecomb végtelen módon variálható, és mindig olyan fűszereket adhatsz hozzá, amihez épp kedved van. A lényeg a pácolásban rejlik: legalább egy órát tartsd a fűszeres lében, hogy az ízek lejussanak a hús belsejébe. Hagymás krumplival együtt sütve különösen ínycsiklandó fogás lesz belőle.

Sült csirkecomb hagymás krumplival

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 8 csirkealsócomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
  • késhegynyi chili (elhagyható)

A hagymás krumplihoz

  • 75 dkg krumpli
  • 3 vöröshagyma
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a fokhagymaporral, a pirospaprikával, a rozmaringgal, a borssal, és ha szereted a csípőset, egy leheletnyi chilivel. Forgasd meg a húsokat ebben a pácban, és letakarva pihentesd a hűtőben legalább egy órát. Közben a krumplit hámozd meg, karikázd fel, és oszd el egy olívaolajjal vékonyan kikent tepsiben. Karikázd vagy cikkezd fel a hagymát is, forgasd össze a tepsiben lévő krumplival, sózd és borsozd meg őket, majd tedd a tetejükre a bepácolt csirkét. Ha maradt vissza a fűszeres léből, azt öntsd a krumpli tetejére, és alufóliával letakarva told az egészet 200 fokra előmelegített sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és tíz perc alatt pirítsd ropogósra a csirkén a bőrt.

Önmagában is készíthetsz tepsis krumplit: parmezános, vajas szószban sütve egyszerűen ellenállhatatlan.

Ezt is szeretjük