Fűszeres sült csirkecombok: aszalt gyümölcsös kuszkusz teszi még különlegesebbé

Ne csak rizst vagy krumplit kínálj a sült csirkecombhoz: az aszalt gyümölcsös kuszkusz hamar elkészíthető, különleges köret húsok mellé!

Fűszeres sült csirkecombok: aszalt gyümölcsös kuszkusz teszi még különlegesebbé
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A közel-keleti konyha egyik jellegzetes hozzávalója, a kuszkusz igazi jolly joker azoknak, akik gyorsan szeretnének változatos ennivalót tenni az asztalra. Édes és sós változatban, önmagában, saláta alapjaként vagy köretnek egyaránt megállja a helyét. Főzni nem kell, csak forró vízzel leönteni, és hagyni, hogy a szemek megduzzadjanak. A hozzá való zöldségalaplevet leveskockából is elkészítheted.

Sült csirkecomb aszalt gyümölcsös kuszkusszal

Hozzávalók

A sült csirkecombokhoz

  • 8 db csirkealsócomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sült csirke fűszersó
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

Az aszalt gyümölcsös kuszkuszhoz

  • 20 dkg kuszkusz
  • 10 szem aszalt füge
  • 10 szem aszalt sárgabarack
  • 10 szem aszalt datolya
  • 4.5 dl zöldségalaplé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 marék aszalt vörösáfonya
  • 1 marék egész mandula
  • 1 teáskanál citromlé
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, a fűszersóval, a pirospaprikával és a borssal. Kend be a masszával a combokat, és hűtőben pihentesd egy órát. Ha a pácolási idő letelt, pakold tűzálló tálba, takard le alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 45-50 percig, majd vedd le a fóliát a tetejéről, és negyedóra alatt pirítsd meg a húsokat.

Amíg a csirkecombok sülnek, készítsd el a köretet. A kuszkuszt öntsd le forró zöldségalaplével, takard le, keverd hozzá a citromlevet, és hagyd, hogy a szemek 20 perc alatt teljesen magukba szívják a vizet. Ha már megduzzadtak, keverd össze a fokhagymagerezdekkel, a mandulával és az aszalt gyümölcsökkel.
Zöldséges saláta alapjaként akár főétel is lehet a kuszkuszból.

Anyámtól a modellekig - Mit tudtam meg a nőkről életem első 50 évében?

Kajdi Csaba influenszer, saját élményeiből és tapasztalataiból kiindulva osztja meg gondolatait a női szerepek alakulásáról, az anyai minták hatásáról és arról, hogy hogyan határoznak meg minket. A Femina Klub januári előadásán körbejárjuk, hogyan befolyásolják a női szépségideálok és elvárások a nők önképét és döntéseit. Milyen női minták segítik vagy éppen gátolják az önmegvalósítást?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. február 19. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük