Tepsiben sült, fűszeres csicseriborsó: egészséges nassolnivaló egyszerűen
A sült csicseriborsó könnyű, finom ropogtatnivaló, a fűszerekkel nem kell spórolnod.

sult-csicseriborso
Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

Észbontóan nőiessé teszi az öltözéket: a piros cipő vonzza a figyelmet »

Nem mindegy a hajadnak, milyen a hajkeféd: eláruljuk, melyik típus mire való »

Lily Elsie volt a korai 20. század legtöbbet fotózott színésznője: az Edward-kor 5 legszebb nője »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ma már nálunk sem számít egzotikumnak a csicseriborsó, ráadásul szinte minden nagyobb boltban beszerezheted. Sok rostot és vitamint tartalmaz, a vegánok legfontosabb fehérjeforrása. Semleges íze miatt sokféleképpen felhasználható és fűszerezhető. A legegyszerűbb, ha megsütöd. Glikémiás indexe alacsony, ezért cukorbetegséggel küzdők is bátran megehetik. 

Sült csicseriborsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg csicseriborsó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál fűszerkömény
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

Ha száraz csicseriborsót használsz, a sütés előtti nap áztasd annyi vízbe, amennyi jól ellepi, majd másnap a két tenyereddel sodord le a héját. Amennyiben konzervet használsz, a csicseriborsó levét öntsd le, és jól csepegtesd le. Rendezd a szemeket sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral, oregánóval és paprikával. 

Mehet a forró sütőbe, majd 180 fokon süsd 35-40 percig. Közben rázogasd meg a sütőt, hogy a csicseriborsók egyformán barnuljanak. Amikor szép pirosak, kiveheted a sütőből. Ha kihűlnek, légmentesen záródó dobozban sokáig frissek, roppanósak maradnak. 
A cékla is nagyon finom sütve, fűszerekkel megbolondítva. A sütőben szinte krémesre sül.

Ezt is szeretjük