Tepsiben sült, fűszeres csicseriborsó: egészséges nassolnivaló egyszerűen

A sült csicseriborsó könnyű, finom ropogtatnivaló, a fűszerekkel nem kell spórolnod.

sult-csicseriborso
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma már nálunk sem számít egzotikumnak a csicseriborsó, ráadásul szinte minden nagyobb boltban beszerezheted. Sok rostot és vitamint tartalmaz, a vegánok legfontosabb fehérjeforrása. Semleges íze miatt sokféleképpen felhasználható és fűszerezhető. A legegyszerűbb, ha megsütöd. Glikémiás indexe alacsony, ezért cukorbetegséggel küzdők is bátran megehetik. 

Sült csicseriborsó

Hozzávalók

  • 40 dkg csicseriborsó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 mokkáskanál fűszerkömény
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál oregánó
  • bors
  • fokhagymapor
Recept idők

Elkészítés:

Ha száraz csicseriborsót használsz, a sütés előtti nap áztasd annyi vízbe, amennyi jól ellepi, majd másnap a két tenyereddel sodord le a héját. Amennyiben konzervet használsz, a csicseriborsó levét öntsd le, és jól csepegtesd le. Rendezd a szemeket sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral, oregánóval és paprikával. 

Mehet a forró sütőbe, majd 180 fokon süsd 35-40 percig. Közben rázogasd meg a sütőt, hogy a csicseriborsók egyformán barnuljanak. Amikor szép pirosak, kiveheted a sütőből. Ha kihűlnek, légmentesen záródó dobozban sokáig frissek, roppanósak maradnak. 
A cékla is nagyon finom sütve, fűszerekkel megbolondítva. A sütőben szinte krémesre sül.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük