Tepsiben sült, fűszeres csicseriborsó: egészséges nassolnivaló egyszerűen
A sült csicseriborsó könnyű, finom ropogtatnivaló, a fűszerekkel nem kell spórolnod.
Ma már nálunk sem számít egzotikumnak a csicseriborsó, ráadásul szinte minden nagyobb boltban beszerezheted. Sok rostot és vitamint tartalmaz, a vegánok legfontosabb fehérjeforrása. Semleges íze miatt sokféleképpen felhasználható és fűszerezhető. A legegyszerűbb, ha megsütöd. Glikémiás indexe alacsony, ezért cukorbetegséggel küzdők is bátran megehetik.
Sült csicseriborsó
Hozzávalók
- 40 dkg csicseriborsó
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 mokkáskanál fűszerkömény
- 1 mokkáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál oregánó
- só
- bors
- fokhagymapor
Elkészítés:
Ha száraz csicseriborsót használsz, a sütés előtti nap áztasd annyi vízbe, amennyi jól ellepi, majd másnap a két tenyereddel sodord le a héját. Amennyiben konzervet használsz, a csicseriborsó levét öntsd le, és jól csepegtesd le. Rendezd a szemeket sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg olívaolajjal, majd fűszerezd sóval, borssal, köménnyel, fokhagymaporral, oregánóval és paprikával.
Mehet a forró sütőbe, majd 180 fokon süsd 35-40 percig. Közben rázogasd meg a sütőt, hogy a csicseriborsók egyformán barnuljanak. Amikor szép pirosak, kiveheted a sütőből. Ha kihűlnek, légmentesen záródó dobozban sokáig frissek, roppanósak maradnak.
A cékla is nagyon finom sütve, fűszerekkel megbolondítva. A sütőben szinte krémesre sül.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció