Fűszeres sült cékla kecskesajttal: belül szinte krémes lesz
A cékla sütve még finomabb, édeskésebb, amihez jól illik a kecskesajt. Köretként és főfogásként is számításba veheted.


- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
Ha könnyed, mégis tartalmas fogásra vágysz, süss céklát, és dobd fel különféle finomságokkal! Az édeskés zöldség, a sós kecskesajt és az öntet tökéletes harmóniában vannak egymással. Érdemes megsütni, mielőtt meghámozod, hisz könnyebben boldogulsz vele. Hidegen, melegen egyaránt finom.
Sült cékla kecskesajttal
Hozzávalók
- 1 kg cékla
- 10 dkg kecskesajt
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 teáskanál bors
- 0.5 teáskanál só
Az öntethez
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál cukor
Elkészítés:
A céklát alaposan mosd meg, vágd négy részre, és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, préselt fokhagymával, és locsold meg vele a zöldségeket. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Amikor könnyen belemegy egy hegyes kés, kiveheted a sütőből. Pucold meg, majd vágd a céklát kis darabokra.
Az öntet hozzávalóit keverd össze. Tedd a céklát egy tálba, morzsold rá a kecskesajtot, és locsold meg a fűszeres keverékkel.
A céklából egészséges hamburgerpogácsát is készíthetsz. Finom szaftos és kellemesen fűszeres lesz.
Még több recept