Fűszeres sült cékla kecskesajttal: belül szinte krémes lesz
A cékla sütve még finomabb, édeskésebb, amihez jól illik a kecskesajt. Köretként és főfogásként is számításba veheted.

sult-cekla-kecskesajttal
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha könnyed, mégis tartalmas fogásra vágysz, süss céklát, és dobd fel különféle finomságokkal! Az édeskés zöldség, a sós kecskesajt és az öntet tökéletes harmóniában vannak egymással. Érdemes megsütni, mielőtt meghámozod, hisz könnyebben boldogulsz vele. Hidegen, melegen egyaránt finom. 

Sült cékla kecskesajttal

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla
  • 10 dkg kecskesajt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 teáskanál bors
  • 0.5 teáskanál

Az öntethez

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A céklát alaposan mosd meg, vágd négy részre, és tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, préselt fokhagymával, és locsold meg vele a zöldségeket. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 50 perc alatt. Amikor könnyen belemegy egy hegyes kés, kiveheted a sütőből. Pucold meg, majd vágd a céklát kis darabokra. 
Az öntet hozzávalóit keverd össze. Tedd a céklát egy tálba, morzsold rá a kecskesajtot, és locsold meg a fűszeres keverékkel. 
A céklából egészséges hamburgerpogácsát is készíthetsz. Finom szaftos és kellemesen fűszeres lesz. 

Ezt is szeretjük