Sűrű brokkolikrémleves sült zöldségből: házi krutonnal tálalva mennyei

Készítsd a brokkolikrémlevest úgy, ahogy még soha korábban: a zöldség most elősütve kerüljön a fazékba.

Sültbrokkoli-krémleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egészen más lesz a brokkolikrémleves akkor, ha a zöldséget előbb tepsiben megsütöd. Így máshogy jönnek ki az ízei, és a végeredmény is izgalmasabb lesz. Tálalhatod reszelt sajttal vagy vajas, fűszeres házi krutonnal.

Sültbrokkoli-krémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 l alaplé
  • 1 fej brokkoli
  • 1 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 1 krumpli
  • 1 dl tejszín
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 1 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • késhegynyi chili
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, a póréhagymát szeleteld fel. A sárgarépát tisztítsd meg, és vágd karikákra. Egyengesd el őket egy sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben. Szórd meg sóval, frissen őrölt borssal, kis chilivel, forgasd össze olívaolajjal, és told 225 fokos sütőbe 15 percre, hogy megpiruljanak.

A megsült zöldségeket kanalazd át egy lábosba. Öntsd fel alaplével, kockázz mellé egy krumplit. Kicsit sózd és borsozd meg, adj hozzá szerecsendiót, és főzd nagyjából 20 percig, amíg minden megpuhul. Ekkor tépkedd bele a petrezselyemleveleket. Pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben, majd öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze.

Sűrű, tejszínes édesburgonya-krémleves: ebédként is megállja a helyét

Annyira laktató ez a leves, hogy pirítóssal akár ebédként is megállja a helyét, az édeskrumplinak köszönhetően sűrű és krémes.

Elolvasom

Kép: Anna Pustynnikova / Getty Images

Olvastad már?

Ezt is szeretjük