Cseréptálban sült bőrös sertéscomb - Egyszerre omlós és ropogós

Könnyű dolgod lesz a hétvégi főfogás készítésekor, ha egyben sütöd a fűszeres sertéscombot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hozd ki a legtöbbet a bőrös sertéscombból, készítsd pikáns fűszerezéssel,  cseréptálban! Amikor félidőben megfordítod a húst, dobj köré kisebb krumplikat, így különösen ízletes és szaftos lesz a köret. Bodnár Éva ehhez a fogáshoz párolt lilakáposztát is ajánl.

Sült bőrös sertéscomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 1,2 kg bőrös sertéscomb
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 teáskanál római kömény
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál grill fűszerkeverék
Recept idők

Elkészítés:

A cseréptálat áztasd fél órára hideg vízbe, majd kend be az alját zsírral. A combot mosd meg, sózd meg, és dörzsöld be a sajtreszelőn lereszelt fokhagymával. Mindkét oldalát szórd meg a kömény, a bors, a fűszerpaprika és a grillfűszer keverékével. Rakd a cseréptálba, és önts alá kevés vizet.

Fedd le, és tedd a hideg sütőbe. A tállal együtt melegítsd 180 fokra, majd süsd a combot másfél órán keresztül. Félidőben fordítsd át a húst. Amikor puha, tehát könnyen beleszalad a kés, vedd le róla a fedelet, és pirítsd még 10-15 percig, amíg szép színt kap. Arra vigyázz, hogy ne szárítsd ki a combot.

15773611 5a769a5a182195b0e1f4bc2c67dbd01f wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük