Fűszeres, sült birsalma mézzel sütve: az egészséges desszert
A birsalma fanyar ízét a méz és a kellemes fűszerek jól ellensúlyozzák.

Fűszeres, sült birsalma mézzel sütve: az egészséges desszert
Ez is érdekelhet

Fantasztikus Show-val vár A Kicsi Gesztenye Klub november végén a BOK csarnokban! (x)

Mit diktál a téli kabáttrend 2018-ban? A stylist tippjei (x)

Könnyebb tanulás, egészségesebb gyerek: te is tehetsz érte! (x)

Hogyan segíts, ha bedugult a pici orra? Az orröblítés aranyszabályai (x)

10 hely, amiről álmodoznak a magyarok - Idén csupán egy európai város került fel a listára. (x)

beauty and style

Hatékony trükk homlokráncok ellen, ami egy filléredbe sem kerül »

Helyén tartja a sminket, matt hatást ad, és nem szárítja ki a bőrt: sminkfixálót teszteltünk »

A 72 éves Susan Sarandon még mindig irtó dögös – Neki a merész stílus is jól áll »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Édes, fűszeres, és rögtön szétolvad a szádban: a sült birsalma egyszerűen ellenállhatatlan. Az év utolsó gyümölcse egészséges, igazi vitaminbomba, és az emésztést is segíti. Nyersen a birsalma nem okoz élvezetet, sütve viszont isteni. Vaníliás fagyival, magvakkal tovább fokozhatod az élvezetet, bár akkor már diétáról nem beszélünk.

Sült birsalma

Hozzávalók:

  • 4 db birsalma
  • 8 teáskanál méz
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 dl fehérbor
  • 2 rúd fahéj
  • dió vagy mogyoró
Recept idők

Elkészítés:

A birsalmát mosd meg, vágd ketté, a sérült részeket és a magházat éles késsel távolítsd el. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és rakd bele az almákat. A fehérbort öntsd egy kis lábosba, keverd össze a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd melegítsd forráspontig. Locsold meg vele a birsalmákat.
 

Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd 40 percig. Ekkor az almákba rakj egy-egy teáskanál mézet, mehet még bele akár dió vagy mogyoró is. Told vissza a sütőbe körülbelül 15 percre. Tűszúrással ellenőrizd, hogy a birsalma elég puha-e. Ha igen, vedd ki a sütőből. Ellenkező esetben süsd tovább. 
 

Ezt is szeretjük