Fantasztikus, sült almás túrótorta a legegyszerűbben: ellenállhatatlanul finom
A sült almás túrótorta tésztája hihetetlenül lágy, krémes. Alkalmakra is remek választás.

Fantasztikus, sült almás túrótorta a legegyszerűbben: ellenállhatatlanul finom
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

A ballonkabát egy nő szekrényéből sem hiányozhat: karcsúsít és sokoldalúan viselhető »

Sok mindenre jó a teafaolaj, de nem mindegy, hogy használod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almás és a túrós sütik külön-külön is finomak, hát még együtt! Ebben a különleges tortában a töltelék dominál, a tészta nagyon vékony. Bár a sütési idő több mint egy óra, megéri kivárni, mert az élmény felejthetetlen. A tetejére készíthetsz ízletes, fahéjas almaszószt.    

Sült almás túrótorta

Hozzávalók:

Tésztához

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 kávéskanál sütőpor

Túrós töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 20 dkg cukor
  • 9 dkg keményítő
  • 5 dl tej
  • 4 dl tejföl
  • 3 db alma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a cukrot és a sütőport, rakd hozzá a felkockázott, hideg vajat, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Ha szép sima, formázz belőle egy cipót, csomagold folpack fóliába, és tedd a fagyasztóba.  
 

A túrót törd össze villával, rakd hozzá az ízesítőket, a cukrot, a vaníliát és a citromot. Add hozzá a tejfölt, a tejet és a keményítőt, majd botmixerrel alaposan dolgozd össze. Ne lepődj meg, ha túl híg a massza. 

 

A tésztát nyújtsd ki, majd rakd vajjal kikent, liszttel megszórt, kapcsos tortaformába úgy, hogy legyen pereme is. Szurkáld meg több helyen, és öntsd rá a túrós keveréket, majd rakd rá a karikákra vagy kisebb darabokra vágott almát. Kicsit bele is keverheted a töltelékbe. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 70-80 perc alatt. Ha a széle kezd barnulni, kiveheted a sütőből. 

Ezt is szeretjük