Sült alma leveles tésztában: illatos, elegáns édesség gyorsan és egyszerűen
A fahéjtól illatozó, leveles tésztában sült alma a végtelenségig variálható.

leveles-tesztaban-sult-alma
Ez is érdekelhet

A női okosóra duplán öltöztet! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

beauty and style

5 konyhai alapanyag, amiből bőrszépítő jégkockát készíthetsz: eltüntetik a pattanás után maradt foltokat »

Őszen is vagányak és dögösek: bátran vállalják szürke tincseiket Hollywood nagyasszonyai »

Telt idomú bloggerek mutatják meg, hogy a nőies megjelenés nincs mérethez kötve: ugyanazokat az összeállításokat viselik, mint a vékony lányok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez aztán tényleg egyszerű, mégis mesés desszert! Az almát meg is töltheted mindenféle sós és édes finomsággal. A diós, fahéjas töltelékkel ugyanolyan finom, mint sajttal, hússal jól megpakolva. Az édes változatokat fagyival is feldobhatod.

Sült alma leveles tésztában

Hozzávalók 6 darabhoz:

  • 6 db alma
  • 10 dkg dió
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál lekvár
  • 2 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Válogass szép héjú, egészséges almákat, és mosd meg jó alaposan. A belsejüket karalábévájóval kapard ki. Arra ügyelj, hogy ne lyukadjon ki a gyümölcs. A diót vágd kisebb darabokra, keverd össze a fahéjjal, a lekvárral és a mézzel. Töltsd meg vele az almákat.
 

A leveles tésztát nyújtsd ki, és vágd vékony csíkokra, a maradékból szúrj ki kisebb köröket. A felvert tojást keverd ki egy evőkanálnyi vízzel, és ezzel kend meg a tésztát. Az almák tetejére és aljára rakj köröket, és a csíkokkal rácsozd be tetszés szerint az almákat. A megmaradt tésztából készíthetsz leveleket. Rendezd a gyümölcsöket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180-200 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor szép aranybarna a tészta, vedd ki az almákat a sütőből.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük