Paradicsomos-parmezános stromboli: még a pizzánál is jobb
A stromboli az amerikaiak töltött pizzája, házi paradicsomos szósszal, különféle feltétekkel ízletes és tartalmas.

stromboli-recept
Ez is érdekelhet

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Igazi kis gyöngyszem az alpesi panorámaút: szépsége mindenkit elvarázsol (x)

Nagy méretű burkolólapok ragasztása: így sokáig gyönyörködhetsz a végeredményben (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

beauty and style

Egyszerű, otthoni gyakorlatok mellizomra: feszesítő edzés pár lépésben »

Így lesz tökéletes a highlighter, és mégsem harsány: tippek a visszafogott csillogáshoz »

Elképesztően nőies a fehér póló, ha így viseled: divatos szettek az örök kedvenccel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyszerű, pizzaszerű kelt tészta a nevét a vulkánjáról ismert olasz szigetről, Stromboliról kapta. Először egy olasz vendéglős, Nazzareno Romano készítette Philadelphiában, a múlt század közepén. Töltve, tekerve lehet különleges vendégváró, de vacsoraként is megállja a helyét. Akkor a legjobb, ha a szószt is saját magad készíted. 

Stromboli recept

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 3 bögre liszt
  • 1 bögre langyos víz
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 mokkáskanál só
  • 1 teáskanál olívaolaj

A szószhoz

  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 10 dkg parmezán
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
  • cukor

A tetejére

  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A vizet langyosítsd meg, majd rakd hozzá a cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Tedd félre 10 percre, hogy jól megemelkedjen. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a megkelt élesztőt, majd a sót és az olívaolajat. Jól gyúrd össze, nem baj, ha kicsit ragadós. Formázz belőle gombócot, takard le, majd keleszd egy órán át. 
 

A szószhoz az olívaolajat hevítsd fel, rakd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd kezdd dinsztelni. Valamivel később rakd hozzá a zúzott fokhagymát, és süsd addig, amíg kicsit megpirul. Öntsd hozzá a paradicsomot, fűszerezd sóval, borssal és zöldfűszerekkel. Ha édesebben szereted, cukrot is dobj hozzá. Kevergetve főzd össze 10 perc alatt.


A megkelt tésztát lisztezett felületen vedd nyolc részre, és formázz kisebb gombócokat. Egyesével nyújtsd ki a tésztákat kör alakúra, majd kend meg a pizzaszósszal. Szórd meg a belsejét kevés sajttal. Tekerd fel, és vagdosd be a tészta tetejét két-három helyen. Kend meg a felvert tojással, és szórd meg a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.

Az egyszerű pizzás csigákkal is mindig nagy sikerre számíthatsz. A kicsik különösen szeretik, és képtelenség abbahagyni. 

Ezt is szeretjük